Våren med MFF i Samhället

Publicerad 30 juni 2023 i MFF i Samhället

Återstarten av Allsvenskan blir våravslutning för MFF i Samhället. Till hemmamatchen mot IK Sirius har ett tiotal föreningar bjudits in, som tack för det fina samarbetet med Malmö Stad.

Den 6 juni samlades malmöborna i Magistratsparken för att bland annat träffa spelare, ledare från våra representations lag.

MFF i Samhället är matchvärd till hemmamatchen mot IK Sirius 1 juli. Här kan du läsa om några av vårens höjdpunkter från MFF:s samhällsengagemang utanför fotbollsplanen.

Laget för alla

Laget för alla är en flerårig satsning där MFF ska nå ut till fler malmöbor, lyfta lokala initiativ och stärka barn och ungas relation till föreningslivet. Vi vill att alla malmöbor, oavsett vem man är eller hur mycket man bryr sig om fotboll, ska känna en stolthet över sin stad, sin stadsdel och Malmö FF.

Premiären gick av stapeln den 6 juni i Magistratsparken, bara ett stenkast från platsen för Malmö FF:s grundande. Nästa dag för Laget för alla blir på Lindängen den 10 september.

karriärdag med fotboll

Under våren har vi genomfört vår återkommande och uppskattade Karriärdag med fotboll, som bland andra gästades av herrlagets Mahamé Siby och Hugo Bolin.
Vårens karriärdag resulterade i:

  • Närmare 130 arbetsintervjuer
  • Över 30 arbetslösa fick efter karriärdagen ett arbete
  • 7 inspirerande samtal med partners med över 80 deltagare

Nyöppnade skolakademier

Under våren öppnade vi ännu en MFF Akademi. Färsingeskolan i Sjöbo blev den 18 i raden av MFF akademier utspridda över hela Skåne.

Till hösten kommer akademin i Kristianstad att öka med ytterligare två klasser, vilket innebär att hela 50 elever per år ges möjlighet att kombinera skolgång med fotboll.

Grundskolefotboll mot rasismer

34 grundskolor runt om i Malmö har medverkat i årets utbildning. De över två tusen barn som deltagit under våren har fått en grundutbildning i Barnkonventionen & diskrimineringslagen. Genom konkreta workshops får barn och pedagoger med sig handfasta verktyg de kan använda i vardagen. På sedvanligt vis fick barnen ge rasmismer rött kort på Eleda Stadions innerplan i samband med en allsvensk match. Likt tidigare år avslutades hela utbildningen med en aktivitetsdag med fotboll på Limhamnsfältet.

huvudpartners

officiella partners