”Vår spelare fortsätter timeouten, men får chansen att komma tillbaka”

Publicerad 12 februari 2013

Domen i det tidigare uppmärksammade målet mot Malmö FFs spelare Miiko Albornoz har idag meddelats. Malmö FF har tagit del av utslaget och har följande kommentar till det:

Albornoz har accepterat klubbens beslut om att den timeout som inleddes i samband med åtalet fortsätter, men att han från och med nu åter kan träna med spelartruppen. Innan det att han kan bli aktuellt att åter spela i MFFs A-lag måste Albornoz  begrunda och smälta domslutet. Därför kommer timeouten från tävlingsspel att gälla i minst två månader framåt. Därefter fattas ett nytt beslut.

– Vår uppfattning är att Miiko ska vänta en tid innan han åter kan vara aktuell för spel, säger MFFs VD Per Nilsson. Vi känner att det är viktigt att konsekvenserna av det inträffade hanteras på ett eftertänksamt och ansvarsfullt sätt, vilket Miiko har accepterat. Vi tar givetvis avstånd från hans handlande, men inte från honom som person.

– Det är domstolen, inte Malmö FF, som utdömer straff. Det är inte vår uppgift. Däremot tänker vi på alla sätt se till att det förtroende som skadats, både spelarens och klubbens, återställs så långt det bara är möjligt. Det är inte bara en fråga om brott och straff, det handlar även om klubbens anseende och rykte, säger Per Nilsson.

Malmö FF har tidigare understrukit att klubben som en konsekvens av det inträffade valt att intensifiera arbetet med de etiska och moraliska aspekter som följer med att vara toppidrottsman och den roll man då har som föredöme och idol för ungdomar och andra fans. Denna fas i klubbens arbete är redan påbörjad.