– Vann Malmö FF, pappa?

Publicerad 19 maj 2006

Jag höll upp fingrarna, så där pedagogiskt som man gör för barn:
– Häcken 6:e minuten, Örgryte 6:e minuten, Djurgården 5:e minuten. Och nu Väsby i den 2:a minuten.
Jag märkte att min röst stegrade sig i volym för varje lag, och försökte dämpa mig. Längst inne i mig bor en förståndig liten människa som vill lära min son att fotboll och aggressioner inte nödvändigtvis måste gå hand i hand.
– Väsby, vem är det? viskade Julian.

Mats Weman levererar en läsvärd krönika angående gårdagens match.

”Medan han förklarade att Julia och Tilde hade varit prinsessor iakttog han också sin pappas splittrade fokus. Han såg – barn är observanta – att jag sneglade på datorn. Till slut undrade vad det var. Han såg ju att det stod något om Malmö FF och jag förklarade, med viss stolthet, att det var några supporters som rest hela vägen upp till en by i närheten av där mormor bor, för att titta på när Malmö FF skulle vinna i något som hette Svenska Cupen.

Julian nickade så där tyst, med uppspärrade ögon, som han gör när han inte riktigt förstår innebörden men anar att det är något stort.
Svenska Cupen.”

Läs hela krönikan här.