Välkomstbrev från Polisen inför derbyt

Publicerad 28 augusti 2015 i Nyheter

Polisen välkomnar alla MFF:are och ger viktig information till matchen mot Helsingborgs IF på söndag.

Fotbollsfest i Helsingborg 30 augusti

Polisen hälsar dig välkommen till matchen mellan Helsingborgs IF och Malmö FF söndagen den 30 augusti på Olympia. Vi hoppas på fotbollsfest och vill med vårt arbete stärka den positiva supporterkulturen och underlätta för alla som vill uppleva arrangemanget.

För dig som åker bil till matchen och kommer via E4/E6, tag av mot Helsingborgs norra avfart.  Parkeringsplatser finns i anslutning till Olympia och är belägna norr om arenan:

–          Gatuparkering längs Hävertgatan, cirka 100 platser

–          Fredriksdals muséer och trädgårdar, infart från Hävertgatan, cirka 180 platser

–          Stattena Centrum, infart från Ängelholmsvägen, cirka 120 platser

Marschväg om du kommer med tåg: Knutpunktens järnvägsstation-Järnvägsgatan-Trädgårdsgatan-Bergaliden-St Peders gata-Stenbocksgatan-Olympia.

Observera att om du åker tåg lite sent från Malmö – fokusera på Olympia direkt för att komma i tid till matchstart.

Vårt ansvar och målsättning är ett tryggt och säkert evenemang före, under och efter matchen. Ni som möter oss ska uppleva vårt arbete som positivt och professionellt. Vi jobbar intensivt med kommunikation och samverkan för att nå målet att arangemanget ska bli just den fotbollsfest som alla önskar. Detta kräver ömsesidighet och respekt för varandras roller.

Säkerheten inne på arenan är av största vikt. Många som besöker fotbollsmatcher av idag känner rädsla för pyrotekniken och mår dåligt av röken. För allas trevnad verkar vi för att matchen kan genomföras utan störningar och matchavbrott. Det är inte acceptabelt att störa säkerheten och utsätta andra för rädsla genom att använda sig av pyroteknik. Vi är aktiva i att ansöka om tillträdesförbud för de individer som inte respekterar sina medmänniskor. Var rädda om varandra.

På bifogad karta ser du MFF s färdväg till Olympia

Väl mött!
Tommy Sverngard

Polismästare

huvudpartners

officiella partners