Välkomna till Malmö FF, Sophie Sundqvist och Petronella Winblad!

Publicerad 18 mars 2022 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Sophie Sundqvist och Petronella Winblad som nya spelare i föreningens damlag.

Petronella Winblad och Sophie Sundqvist, välkomna till Malmö FF.

SOPHIE SUNDQVIST

2019 gjorde Sophie Sundqvist sju mål på 22 matcher och blev med det LB07:s bästa målskytt i damallsvenskan. Hennes insatser uppmärksammades och hon belönades med en plats i det svenska U23-landslaget. Kort därefter skrev hon även på för SM-guldutmanaren Linköpings FC. Nu fortsätter fotbollskarriären i Malmö FF för anfallaren som även besitter meriter från spel i högsta serien med FC Rosengård och spel i Danmark för Bröndby IF.

Men det var i IFK Klagshamn som Sophie Sundqvist började spela fotboll. Inför fotbollssäsongen 2021 valde 25-åringen att flytta hem till Malmö för en omstart, efter ett år med tuffa skador. Sophie kommer senast från en säsong i Elitettan med Borgeby FK där det blev 4 mål på 11 matcher.

– Det känns jättekul att få dra på sig den himmelsblå tröjan och jag ser fram emot att spela matcher inför en trogen men också krävande publik. Jag är dock fortfarande på väg att återhämta mig från mitt diskbråck som jag åkte på för två sedan som har hållit mig borta från fotbollen helt i perioder. Men att komma hit till MFF blir verkligen en nystart där jag vet att jag kommer få möjlighet att kombinera spel i en utvecklande miljö, men också samtidigt väldigt bra förutsättningar för att hålla kroppen skadefri.

– Jag är en målfarlig forward som är stark i boxen, löpstark och hotar mycket i djupled. Jag tror inte någon har missat Malmö FF:s visioner och framtidsplaner och det är verkligen inspirerande.

Petronella Winblad

Så sent som i förra veckan var Petronella Winblad på landslagssamling med F17-landslaget. I ungdomslandslagen har hon spelat såväl träningsmatcher som tävlingsmatcher och är nyligen uttagen till det kommande EM-kvalet i maj. 16-åriga Petronella Winblad ansluter från Uppåkra IF där hon även började spela fotboll.

Trots sin unga ålder har hon under ett par säsonger varit en tongivande och framstående spelare i Uppåkra IF:s A-lag, i division 2. På det centrala mittfältaren utmärker Petronella sig i form av sitt lugn och sin trygghet med bollen. Efter att ha provtränat med Malmö FF under försäsongen har nu klubbarna kommit överens om en övergång.

– Det har känts väldigt bra under den tiden jag varit här och provtränat med laget. Spelarna är väldigt schyssta och det känns jättekul att nu få vara en del av laget, på riktigt. Det är högt tempo på träningarna och förutsättningarna här är jättebra. Det är en väldigt fin förening och man märker att klubben verkligen satsar på laget.

– Det kommer kanske kännas lite konstigt att möta sina gamla lagkamrater nästan direkt nu när vi ligger i samma serie men samtidigt också lite kul. Jag skulle säga att jag är en mittfältare med bra spelförståelse, ganska teknisk, som gärna vill ha bollen.

Daniel Andersson, sportdirektör

– Vi är glada att kunna förstärka vår trupp ytterligare. I både Sophie och Petronella får vi två väldigt bollskickliga fotbollsspelare som älskar att vinna.

– Sophie har en högstanivå som håller väldigt hög klass men har haft otur med besvärliga skador den senaste tiden. Nu får hon kontinuerlig tillgång till våra duktiga fysioterapeuter vilket kommer göra henne gott på sikt. Sophie har ett vasst avslut och är även en duktig huvudspelare. Med sin vinnarmentalitet kommer hon bli viktig för oss när vi nu vill ta nästa steg.

– Petronella är bara 16 år men har ett oerhört lugn ute på planen. Hon har varit här och provtränat under en tid och även fått vara med i ett par träningsmatcher. Där har hon tagit för sig och vi tror verkligen på Petronella. Vi uppskattar Uppåkra IF:s samarbete och föreningen har hela tiden sett till spelarens bästa. Det ska bli roligt att se Petronella utvecklas här hos oss.

huvudpartners

officiella partners