Välkommen tillbaka till Malmö FF, Johan Dahlin!

Publicerad 26 juni 2017 i Nyheter

Johan Dahlin återvänder till Malmö FF. Kontraktet sträcker sig till och med 2020.

Den 30-årige målvakten Johan Dahlin, som de senaste åren har spelat för FC Midtjylland i danska Superligan, återvänder till Malmö FF. Han kom ursprungligen till Malmö FF sommaren 2009 från norska FK Lyn och gjorde 151 matcher i MFF-tröjan under fyra och ett halvt år. Under sin första sejour i Malmö FF vann Johan Dahlin SM-guld 2010 och 2013. Efter säsongen 2013 skrev han på för den turkiska klubben Gençlerbirligi innan han ett år senare flyttade vidare till FC Midtjylland.

Johan Dahlin kommer att bära tröja nummer 27 och är spelklar den 15 juli. Han ansluter till truppen fredag den 30 juni. NYTT: ***Johan Dahlin ansluter till träningen på torsdag den 29 juni***

Daniel Andersson, sportchef

– Johan Dahlin var mycket betydelsefull för Malmö FF under sin förra sejour. Spelmässigt är han en stabil, trygg och allsidig målvakt med modern spelstil. Även som person är han lugn och trygg och en ledargestalt som är väl förtrogen med hur föreningen fungerar. Det känns bra att få tillbaka en spelare med erfarenhet både från Europaspel och av att vinna SM-guld med Malmö FF.

Johan Dahlin

– Att jag skulle vilja flytta tillbaka till Malmö har hela tiden varit självklart. Jag trivdes oerhört bra förra gången och hoppas få uppleva samma glädje på nytt. Jag har många år framför mig som målvakt och ser fram emot att nå nya framgångar med Malmö FF tillsammans med övriga spelare och supportrar.

Malmö FF hälsar Johan Dahlin varmt välkommen tillbaka till föreningen!

huvudpartners

officiella partners