Välkommen tillbaka till Malmö FF, Guillermo Molins!

Publicerad 25 juli 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna Guillermo Molins tillbaka till föreningen. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig till och med 2021.

Guillermo Molins kom till Malmö FF som 16-åring från Kävlinge GIF. Han spelade till sig en ordinarie tröja 2008 och var med om att föra MFF till SM-guld 2010, innan flyttlasset gick vidare till belgiska Anderlecht.

I augusti 2013 återvände han till Malmö FF och blev direkt målskytt i sin första match, borta mot Kalmar FF. Det blev startskottet på en framgångsrik höst för laget och Molins, som krönte säsongen med två mål mot IF Elfsborg i en match där MFF säkrade SM-guldet.

Året därpå fortsatte i lika stor stil med åtta mål på elva allsvenska matcher, innan han drabbades av en olycklig korsbandsskada som ledde till begränsad speltid de två följande säsongerna.

De senaste två åren har Guillermo Molins representerat kinesiska Beijing Renhe och grekiska Panathinaikos.

Guillermo Molins siffror i MFF uppgår till 212 matcher, 54 mål och fyra SM-guld. Med sikte mot nya mål och framgångar välkomnar vi Guillermo Molins tillbaka till Malmö FF!

Guillermo Molins kommer att spela i tröja nummer 11 och kommer att vara i full träning med laget inom några veckor.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

–  Framför allt under tiden i Grekland har han visat att han kan prestera på en hög nivå. Nu vill han hem och bidra. Han känns hungrig och är en spelare med stort MFF-hjärta.

– Guillermo Molins är en skicklig målskytt, samtidigt som han har utvecklat en styrka i kroppen och fått mycket rutin med åren. Hans erfarenheter av internationell fotboll kommer att hjälpa oss.

– Under våren har han spelat med en mindre skada. Vi måste ha tålamod i arbetet med att bygga upp hans fysiska status. När han väl börjar spela ska han kunna visa sin kapacitet.

Guillermo Molins:

– Jag har fått väldigt mycket erfarenhet och känner mig nöjd med hur jag har utvecklats under de senaste två åren. Förra gången kom jag hem efter två år av stillasittande. Det gick bra då. Nu kommer jag hem från en tid som gått bra för mig personligen. Man kommer in med ännu mer självförtroende.

– Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen. Jag känner supportrarna och de känner mig. De vet vad de kommer att få. Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen och spela. Det är faktiskt inte många känslor som slår det. 

huvudpartners

officiella partners