Välkommen tillbaka till Malmö FF, Erdal Rakip!

Publicerad 11 februari 2019 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Erdal Rakip återvänder till sin moderklubb. Han har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som sträcker sig till och med 2022.

Erdal Rakip började i MFF:s fotbollsskola redan som femåring och klättrade genom ungdomssystemet innan han skrev på ett lärlingskontrakt sommaren 2013. I samband med detta gjorde han också allsvensk debut och senare under hösten vann han sitt första av hittills fyra SM-guld.

Under 2017 var han en viktig kugge i laget som säkrade Malmö FF:s tjugonde SM-guld, inte minst genom flera avgörande mål. Han lämnade därefter föreningen efter att hans kontrakt gått ut vid årsskiftet.

Den 22-årige mittfältaren återvänder till Malmö FF på övergång från portugisiska klubben SL Benfica som han tillhört under det gångna året – varav en del av tiden tillbringats på lån i Crystal Palace FC. Under 2018 noterades han också för sex U21-landskamper för Sverige.

Erdal Rakip börjar träna med laget idag, är tillgänglig för spel med omedelbar verkan och kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 19 på ryggen.

Erdal Rakip:

– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om. Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Det var ingen tvekan.

– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här. Man känner sig aldrig utanför. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka.

– Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte det kommer att ta särskilt lång tid.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen.

– Det är en spelare som är användbar på många positioner och som jobbar hårt för laget. Han har bra teknik och gör poäng.

– Även om han fått bra träning under tiden utomlands behöver han spela matcher för att komma in i det igen. Men med den målmedvetenheten han har så kommer han snart vara med och konkurrera på riktigt. 

huvudpartners

officiella partners