Välkommen tillbaka till Malmö FF, Dusan Melichárek!

Publicerad 21 december 2018 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Dusan Melichárek återvänder till Malmö FF efter sju års spel i hemlandet Tjeckien. Målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2020.Dusan Melichárek, född den 29 november 1983 i Vyškov i dåvarande Tjeckoslovakien, kom till Malmö FF första gången på lån från Mjällby AIF i mars 2008. Efter en tre månader lång låneperiod värvade MFF honom på ett treårskontrakt. 
Han var med om att vinna SM-guld 2010 och spelade sammanlagt 24 allsvenska matcher under sin förra sejour i klubben. Han vaktade också målet i de sex kvalmatcherna till UEFA Champions League sommaren 2011.
Sedan han lämnade Malmö FF har han tillbringat sju år i Tjeckien och spelat sammanlagt 143 matcher i högsta divisionen för 1. FC Slovácko och FC Zbrojovka Brno.
Dusan Melichárek ansluter till MFF i samband med A-truppens återsamling efter årsskiftet.
Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Malmö FF!
Daniel Andersson, sportchef:
– Dusan är en bra målvakt som har samlat på sig mycket erfarenhet med regelbunden speltid i Tjeckien. Han har pondus, räckvidd och ett fint tillslag. Han vet vad som krävs i Malmö FF och är sedan tidigare van att arbeta med Jonnie Fedel och Johan Dahlin. Vi är nöjda med att förstärka målvaktsuppsättningen med Dusan.
Dusan Melichárek:
– Det känns fantastiskt att komma tillbaka efter så många år. Jag förväntade mig inte att jag skulle få dra på mig MFF:s tröja igen.

– Jag har följt nyheter om klubben genom åren. Då och då har jag också haft kontakt med Jonnie Fedel och Johan Dahlin. Vi är vänner och jobbade bra ihop sist jag var här, så jag ser fram emot att återförenas med dem.

huvudpartners

officiella partners