Välkommen till Malmö FF:s nya hemsida

Publicerad 25 mars 2002

Nu lanserar Malmö FF en snyggare, snabbare, fylligare och bättre hemsida. Ambitionen är, precis som för laget, att hålla högsta allsvenska klass. Här följer lite matnyttig information om den nya hemsidan

Bakgrund:
Den gamla sidan har gjort sitt. Utvecklingen går snabbt och det som var bra för några år sedan duger inte längre idag. För mer än ett halvt år sedan bestämde sig Malmö FF för att skaffa en ny hemsida. Tillsammans med nätverksföretaget Cell Network började man skissa på hur den kunde se ut.

I samma veva bestämmer sig Malmö FF för att förstärka sin organisation. Man anställer ett antal personer och kan därmed höja ambitionsnivån. Detta gör att den nya hemsidan ändras och byggs ut men samtidigt att den tänkta tidsplanen inte kan hållas.

Malmö FF ber naturligtvis våra medlemmar och supportrar om ursäkt för att den gamla sidan innehållit felaktiga uppgifter om tränare och spelare ett par månader men vi valde att lägga resurserna på den nya sidan istället. Hoppas ni har förståelse för detta

Nyhetsuppdateringen de senaste månaderna hoppas vi däremot att ni är nöjda med.

Vår ambition med sidan:
Grundpelaren med Malmö FF: s nya hemsida är att den skall innehålla nästan all information man kan tänkas vilja ha om föreningen. Här finns nu nyheter, fakta om föreningen och de olika lagen, kontaktpersoner inom organisationen, lättöverskådlig historik samt intressant läsning om olika projekt som föreningen driver.

Hemsidan är Malmö FF: s röst till medlemmar, supportrar, allmänhet och media. Vi skall gå ut med fakta. Det är inte vår sak att publicera spekulationer och rykten. Det får andra sidor sköta. Ambitionen är att under fotbollssäsongen uppdatera sidan dagligen.

Malmö FF elitsatsar från 14 års ålder och därför har vi valt att redovisa laguppställningar och information från P14 och uppåt. Det är dessutom meningen att man regelbundet skall bli uppdaterad om matchresultat från dessa lag. Sporadisk publicering av information om de ännu lite yngre lagen kommer dessutom att ske.

Varför ser sidan då ut som den gör?
Malmö FF har tillsammans med nätverksföretaget Blanking bestämt sig för en enhetlig profil på allt som lämnar föreningen. Det innebär att hemsida, annonser, medlemsutskick och matchprogram skall påminna om varandra.

Grunden är vit botten med svart text, eftersom det är enklast att läsa och mest skonsamt för ögonen, samt inslag av himmelsblå fält och text.

Lättare att hitta:
Orienteringsmässigt så skall det vara mycket lättare att hitta information på den nya sidan. Överst på alla sidor finns en överskådlig meny. Markerar du med musen på en av de åtta kategorierna så visas de aktuella sidorna för denna. Man kan alltså var man än befinner sig gå in på vilken sida man vill utan en massa mellansteg. Klickar man på MFF-skölden till vänster kommer man till startsidan.

Lite längre ner på sidan hittar man fyra fasta fält. Här får man snabbt utan att behöva leta information om nästa match, senaste matchreferatet samt information om var man köper biljetter samt blir medlem i Malmö FF. Precis under dessa, till höger, finns ett utbytbart fält där man kan göra reklam för olika aktuella aktiviteter. Just nu gör den reklam för souvenirer.

Längst ner på sidan till höger hittar ni ett antal länkar samt två fält där det ena innehåller spel- och träningsschema och det andra den allsvenska tabellen. Klicka på fälten och en större sida poppar upp. Klicka igen och de stängs ner igen.

Till vänster hittar de senaste nyheterna om föreningen. De är tre till antalet med rubrik och ingress. Den översta kan dessutom förses med en bild. Det finns naturligtvis alltid en risk att viktig information går förlorad när det fylls på med flera nyheter på en dag. Detta har vi försökt undvika genom att göra det mycket enklare att söka bland nyheterna. Förutom att man kan söka på år och månad så finns det sexton olika kategorier vilket gör att man på ett smidigt sätt begränsar antalet nyheter när man vill söka i arkivet. Exempelvis kan man söka på medlemsinformation i februari månad 2002 och få fram att de var två till antalet.

Forumet
Ett fritt forum är en viktig del av en aktiv hemsida och Malmö FF:s nya hemsida presenterar ett nytt forum. Här har man två alternativ när man vill läsa inläggen. Dels kan man välja de senast aktiva eller de senast skapade. Tanken med forumet är att man skall diskutera fotboll i allmänhet och Malmö FF i synnerhet.

Malmö FF kommer dock inte att ha kvar sitt forum till varje pris. IP-adressen kommer att spärras direkt för de som inte kan respektera dessa enkla regler.
Skulle det visa sig att forumet missbrukas eller på annat sätt saboteras så kommer det att plockas bort.

Är sidan klar?
Som ni snart kommer att märka så saknas det en hel del bilder här och där samt lite fakta. Tanken är att varje sida skall innehålla någon form av bild för att göra sidan mer intressant.

Malmö FF valde ändå att lägga ut sidan eftersom vi ansåg det var ohållbart att ha kvar den gamla. Utöver det så kommer sidan att efter hand att fyllas med mer information och bilder samt kanske lite mer lättsammare detaljer som SMS-tjänster samt möjlighet att ladda hem loggor, ringsignaler, skärmsläckare, skrivbordsunderlägg mm.

Slutligen:
Malmö FF vill slutligen tacka de personer på nätverksföretaget Cell Network som hjälpt till att skapa den här sidan. Ni skall veta att de, inte bara har ett brinnande intresse för fotboll, utan är medlemmar i Malmö FF och MFF Support samt frekventa stadionåskådare på både sittplats och ståplats. Malmö FF ser fram emot ett fortsatt långvarigt och givande samarbete.

Än en gång hjärtligt välkomna till nya mff.se

Patrik Jandelin, webbmaster mff.se