Välkommen till Malmö FF, Walter Viitala!

Publicerad 11 augusti 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna målvakten Walter Viitala till föreningen. Den 26-årige finländaren ansluter från danska Viborg FF och har tecknat ett kontrakt som sträcker sig året ut.

Walter Viitala, född den 9 januari 1992 i Helsingfors i Finland, inledde sin seniorkarriär i FC Honka 2010. Efter fem år i klubben tog han klivet över till IFK Mariehamn, där han vaktade målet i samtliga 33 ligamatcher säsongen 2016, när laget blev finska mästare för första gången. De tre senaste säsongerna har han spenderat i danska Viborg FF.

Han har representerat Finland i fyra A-landskamper och har även meriter från landslagsspel på U21- och U19-nivå.

Walter Viitala kommer att bära tröja nummer 1 i Malmö FF och gör sin första träning med laget redan under lördagen.

Daniel Andersson, sportchef:

– Walter är en modern målvakt med ambitiös inställning. Han är mångsidig i sitt spel och har erfarenhet från Finlands landslag. Han kommer hit på ett kort kontrakt och vi får möjlighet att titta närmare på honom i vår miljö. Han har potential som vi hoppas att han kan uppnå hos oss.

Walter Viitala:
– Jag är stolt och glad att få bli del av en klubb som Malmö FF. Det är en stor möjlighet för mig att komma hit och jag ser fram emot utmaningen. Det ska bli kul att komma igång direkt, träffa lagkamraterna och resten av staben. Laget har visat stark form och förhoppningsvis kan jag bidra till att det fortsätter.

huvudpartners

officiella partners