Välkommen till Malmö FF, Uwe Rösler!

Publicerad 12 juni 2018 i Nyheter

Uwe Rösler är ny huvudtränare i Malmö FF. Kontraktet sträcker sig till och med 2020 och han genomför sin första träning med laget på torsdag.

Uwe Rösler är 49 år och föddes i Tyskland. Hans spelarkarriär förde honom från Tyskland till England där han bland annat gjorde sig känd som målfarlig anfallare i Manchester City. Han har stor erfarenhet som tränare efter att i 13 år och 457 matcher ha lett lag i Norge och England. I Tippeligaen stod han i spetsen för Lillestrøm SK, Viking FK och Molde FK, varefter han 2011 rekryterades till England där han har varit huvudtränare för Brentford FC, Wigan Athletic FC, Leeds United FC och Fleetwood Town FC i Championship och League One.

Niclas Carlnén: 
– Uwe Rösler är en stark och inspirerande person som vet vad han vill och kan förmedla det. Han är passionerad och ställer höga krav, samtidigt som han är trygg i sig själv och sitt ledarskap. Utifrån erfarenheterna från tidigare klubbar har han förmågan att relativt snabbt påverka resultaten i en ny klubb i positiv riktning.

Daniel Andersson:

– Hans fotbollssyn är tyskinspirerad men också influerad av erfarenheter från både England och Skandinavien. Han vill spela ett snabbt och energifyllt anfallsspel. Defensiven är dynamisk och med hög press. Han är taktiskt skicklig och flexibel i att lägga upp spelet utifrån de egna spelarnas styrkor men också i att vid behov anpassa sig efter motstånd. 

Uwe Rösler: 

– Att få möjligheten att träna en klubb med en så rik historia gör mig naturligtvis stolt. Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential. Jag hoppas på att kunna bidra till flera nya titlar.

– Här är man vana vid att vinna men av någon anledning är man på en tiondeplats i ligan. Det är det vi utgår ifrån. Nu ska vi utvärdera läget och börja göra saker bättre med det kortsiktiga målet att vinna så många matcher som möjligt och klättra i tabellen. Jag ser fram emot att börja jobba med staben och spelarna.

Malmö FF hälsar Uwe Rösler varmt välkommen till föreningen!

huvudpartners

officiella partners