Välkommen till Malmö FF, Sofia Wännerdahl!

Publicerad 08 september 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF förstärker truppen med den 27-åriga ytterbacken Sofia Wännerdahl.

Sofia Wännerdahl började spela fotboll i Borgeby FK och anslöt 2014 till LB07 i Elitettan. Hon slog igenom på allvar när laget tog sig upp till Damallsvenskan två år senare. Inför säsongen 2020 skrev hon på för Piteå IF, där det blev fortsatt spel i Damallsvenskan. Hon tvingades avsluta förra säsongen i förtid till följd av en korsbandsskada och den U-landslagsmeriterade vänsterbacken flyttade hem till Skåne i samband med att kontraktet med Piteå IF gick ut i somras.

Nu är Sofia Wännerdahl nära en återkomst till fotbollsplanen. Den här gången kommer hon att bära en himmelsblå tröja med nummer 23 på ryggen.

Varmt välkommen till Malmö FF, Sofia!

Daniel Andersson:

– Sofia Wännerdahl är en modern, offensivt lagd ytterback som kan hantera flera olika roller. Det passar bra med vår identitet och sättet vi vill spela på. Hon ville gärna komma hit och det blev en bra möjlighet för oss att få in en skicklig spelare på en position vi behövde förstärka på.

– Hon kommer förhoppningsvis vara redo för spel under hösten men fokus är på att bygga upp henne inför nästa säsong. Det är en meriterad spelare i en bra ålder för att kunna vara med oss i den fortsatta resan vi gör.  

Sofia Wännerdahl:

– Jag är från Bjärred, uppvuxen i en fotbollstokig familj, så jag fick lära mig tidigt att det är Malmö som gäller. Att få vara här nu lockar mycket. Det är en väldigt spännande resa att vara med på. Det ska bli otroligt kul.

– Det har varit ett jobbigt år men nu ser jag ljuset i tunneln. Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka och spela match. Det är målsättningen att kunna göra det snart. Sen får vi se hur mycket speltid det blir. Viktigast är att ha en hel försäsong i benen och vara helt bra till nästa år.

– Jag har ett bra tillslag och bra spelförståelse. Sen blir jag väl en av de äldre i laget. Jag hoppas att jag kan bidra med min rutin och vara ett stöd för de yngre. Att ta klivet från en lägre serie till en högre har jag också varit med om tidigare. Jag vet vad det innebär.

huvudpartners

officiella partners