Välkommen till Malmö FF, Rob Kelly!

Publicerad 20 december 2018 i Nyheter

Rob Kelly ansluter till Malmö FF i rollen som assisterande tränare. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2020 och tillträder sin tjänst när truppen återsamlas i början av nästa år.

Rob Kelly är 53 år gammal och föddes i Birmingham i England. Under sin aktiva karriär som fotbollsspelare tillhörde han bland andra Leicester City FC och Wolverhampton Wanderers FC, men en ryggskada tvingade honom att avsluta karriären som 24-åring.

Han har stor erfarenhet både som huvudtränare och assisterande tränare efter att i tolv år ha arbetat i flera engelska klubbar. Han inledde som ansvarig i Leicester City FC och har sedan dess haft samma position i bland andra Sheffield Wednesday FC och Nottingham Forest FC.

I juni 2015 rekryterades han till Leeds United FC för att assistera huvudtränare Uwe Rösler. Duon följdes senare åt till Fleetwood Town FC.

Rob Kelly kommer senast från rollen som assisterande tränare i Bury FC.

Malmö FF hälsar Rob Kelly varmt välkommen till föreningen!

Daniel Andersson, sportchef:

– Rob är professionell, seriös och har stor erfarenhet. I England har han arbetat som tränare i många år i flera olika roller. Han är en vass instruktör på träningsplanen, inte minst i det defensiva arbetet.

– Hans driv och synsätt tror vi kommer att passa bra ihop med vår övriga stab. Sedan är det förstås positivt att han har arbetat ihop med Uwe tidigare och att de trivs tillsammans. 

Rob Kelly:

– Malmö FF är en inspirerande förening med fin historia. Det var ingen tvekan när möjligheten dök upp att få arbeta för en så stor klubb. Jag arbetade som ungdomstränare i Blackburn under tiden då Roy Hodgson var huvudtränare och han talade alltid väl om Malmö. Jag ser fram emot utmaningen och längtar redan efter att få komma igång.

– Som tränare gillar jag att vara ute på fotbollsplanen och hjälpa spelarna att göra framsteg. Jag är här för att bidra till att klubben fortsätter i rätt riktning. Det händer bra saker här och det ska vi bygga vidare på.

huvudpartners

officiella partners