Välkommen till Malmö FF, José Martínez!

Publicerad 31 januari 2019 i Nyheter

Vi är glada att presentera José Martínez som ny assisterande tränare med särskilt ansvar för analys. Den spanske analytikern har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som gäller 2019 ut.  

José Martínez har en bakgrund som analytiker hos Levante UD, Real Valladolid CF, UD Almería, FC Dnipro och kommer senast från jobbet som chefsanalytiker hos FC Nordsjälland.

Han har en bred erfarenhet av olika arbetsuppgifter inom analysområdet på elitnivå, bland annat individuell utveckling, motståndaranalys och analys av egna lagets prestation.

José Martínez:
– Det är en ära att vara i Malmö FF som är en klubb som alltid nämns när man hör om skandinavisk fotboll. Det är ett steg framåt i min karriär och en stor utmaning för mig.

– Jag vet att det finns en stor passion för fotboll i Sverige och inte minst i Malmö. Supportrarna är väldigt stöttande och det är mycket folk på matcherna. Det ska bli kul att jobba i ett land och en klubb där engagemanget är så stort.

– Min uppgift blir att bidra till att laget att når målsättningarna vi har. Jag vill hjälpa spelare att utvecklas och ge input som kan göra oss bättre. Men också hjälpa tränarstaben att nå ut med deras budskap. Jag kommer att kämpa hårt för klubben.

Daniel Andersson:
– Det är en ödmjuk, hårt arbetande person som är mycket duktig inom analys. Han har stor erfarenhet och har fått bra feedback från arbetet i FC Nordsjälland. Vi tror att han kommer att lyfta vår analysverksamhet med de kunskaper han besitter.– Han är expert på olika analysprogram och har arbetat länge med tekniska hjälpmedel. I de samtal vi haft har han också visat sig ha ett bra öga för fotboll. Han har bland annat gjort en analys av vårt lag som var intressant att ta del av. 

huvudpartners

officiella partners