Välkommen till Malmö FF, Fredrik Jahnfors!

Publicerad 11 december 2019 i Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Fredrik Jahnfors som huvudtränare för föreningens nystartade damlag. Kontraktet gäller till och med 2021.

45-årige Fredrik Jahnfors har varit verksam som tränare på damsidan i många år i Borgeby FK och Dösjöbro IF. I båda föreningarna har han varit med om att göra resan upp till högre divisioner, i Dösjöbro från dåvarande division 5 till division 1.

Tillsammans med den övriga staben har han redan påbörjat planeringsarbetet, men tillträder formellt sin nya tjänst efter årsskiftet.

Daniel Andersson, sportchef:

– Fredrik är en erfaren tränare som kommer från en framgångsrik period i Dösjöbro. Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna. Han arbetar målmedvetet och som person har han varit uppskattad av ledare och spelare.

– Hans tankar om fotboll stämmer väl överens med hur vi vill spela, med kontroll över skeendet och snabbt passningsspel. Nu gäller det att tillsammans spika truppen och sedan fortsätta förbereda inför nästa år.

Fredrik Jahnfors:

– Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor.

– Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen.

huvudpartners

officiella partners