Välkommen till Malmö FF, Arnór Ingvi Traustason!

Publicerad 07 december 2017 i Nyheter

Malmö FF kan med glädje presentera Arnór Ingvi Traustason som ny spelare i föreningen. Den 24-årige islänningen ansluter från SK Rapid Wien i Österrike och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021.

Arnór Ingvi Traustason är en offensivt orienterad spelare som behärskar flera olika positioner, men som i första hand brukar användas som yttermittfältare. Han inledde sin seniorkarriär i isländska Keflavík som han tillhörde fram till 2014 då flyttlasset gick vidare till IFK Norrköping.

Perioden i Norrköping blev framgångsrik och med sju mål och tio målgivande passningar var han tongivande i det lag som blev svenska mästare 2015. Året därpå skrev han på för SK Rapid Wien i den österrikiska ligan där han noterades för sammanlagt 22 matcher och tre mål. Den gångna säsongen tillbringade han på lån i AEK Aten i Grekland.

Arnór Ingvi Traustason har spelat 15 landskamper för Island och var en del av det landslag som nådde kvartsfinal i EM 2016. Han fick speltid i två matcher i gruppspelet och gjorde bland annat det avgörande 2-1-målet mot Österrike som tog nationen vidare till turneringens slutspel.

Han gör sin första fotbollsträning med laget den 8 januari och kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 8 på ryggen. Carlos Strandberg, som bar numret under årets säsong, kommer att byta nummer och det nya numret kommuniceras vid ett senare tillfälle.

Daniel Andersson, sportchef

– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss.

Arnór Ingvi Traustason

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart. Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma igång med både träning och matcher. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år. 

Följ MFF säsongen 2018 – köp årskort!

huvudpartners

officiella partners