Välkommen Miiko!

Publicerad 16 augusti 2011

I söndags presenterade vi för publiken Norlings första nyförvärv utifrån – Miiko Albornoz från Brommapojkarna.

Det har gått undan i svängarna för 20-åringen. Vid hemmamatchen mot Rangers satt han på läktaren. Elva dagar senare drog han på sig tröja nummer 14 inför en entusiastisk hemmapublik.

– Jag har kommit till Sveriges bästa klubb. Allt känns helt fantastiskt. Matcherna jag sett mot Rangers och nu mot Milan, Stadion och fansen, säger Miiko Albernoz i ett av sina första uttalanden som MFF-spelare. Jag har fortarande ståpäls efter presentationen framför klacken.

Miiko ärver en tröja med tradition i MFF, nummer 14. För sju år sedan var det en ytterback som helt plötsligt fick för sig att göra en toklöpning från mittplan fram mot målet i samband med en straff. Skoogs skott räddades av Elfsborgskeepern och till allas förvåning var nummer 14, högerbacken Jon-Inge Höiland, först på returen och guldet 2004 hamnade i rätta händer.

Även nu senast var det en kantspringare som hade numret – Guillermo Molins. Så det finns lite historik i numret och det verkar Miiko bara uppskatta när man pratar med honom.

Rikard Norling presenterade mycket nöjd sitt nyförvärv för pressen med orden:

– En av Sveriges bästa kantspelare i mitt tycke. Kan spela både vänsterback och vänstermitt. Han har alla förutsättningar att kunna konkurrera om en startplats redan från första början. Han kommer till en storklubb och vet vad som väntar, men det är han förberedd på.

Miiko Albernoz är född 1990, är fostrad i Brommapojkarna, och har hunnit med 2 U-21 landskamper. Kontraktet löper över 4 år och vi hälsar Miiko hjärligt välkommen.