Valfridsson inför mötet mot IFK Kalmar

Publicerad 19 april 2024 i Dam,Nyheter

Efter en tung premiärförlust väntar IFK Kalmar på bortaplan i Elitettan. Tränare Jonas Valfridsson har en bra känsla inför matchen efter en vecka som präglats av försvarsspel.

Matchfakta

IFK Kalmar – Malmö FF
Söndag 21 april 14:00
Fredrikskans IP

Biljetter till matchen köper ni här.
Matchen sänds på Expressen.

Jonas Valfridsson om…

…veckan som gått
– Givetvis var det en besvikelse i början av veckan som vi har pratat igenom. Vi har kollat på vad som gick fel i premiären och hur det var i matchen. Sedan har vi analyserat det och framför allt försökt få ihop en större samsyn till hur vi vill spela och hur vi vill bete oss ute på en plan så vi inte blir spretiga. Sedan har vi jobbat intensivt med vårt försvarsspel och lagt till fler lager i vårt försvarsspel så vi är mer flexibla. Jag tycker tjejerna har tagit till sig det otroligt bra och varit väldigt motiverade. 

…nyförvärvet Kathrine Larsen
– Jag har stött på Kathrine några gånger när vi har mött varandra. Det är en duktig fotbollsmålvakt med massa rutin. Hon har en erfarenhet som vi tror att hon kan ta med sig in i gruppen på ett positivt sätt. Hon är uttagningsbar mot Kalmar.

…motståndet IFK Kalmar
– Det är ett ungt lag som jobbar hårt. De har också haft en halvrörig försäsong med en tränare som hoppade av i samma veva som Kim (Björkegren). Vi mötte dem tidigt på försäsongen och vann men där gjorde vi kanske inte vår bästa match. För oss handlar det om att tidigt identifiera vad de gjort för ändringar i sitt spel, för precis som oss har de fått en vecka till nu att spela ihop sig. Men vi har stora chanser att gå segrande ur den här matchen om vi kommer upp i prestation och det känns bra i gruppen.

Publikinformation

Det finns en kiosk öppen i samband med matchen som serverar kaffe, korv, dryck och godis. Det är enbart möjligt att betala med swish.

huvudpartners

officiella partners