Valfridsson inför mötet mot Bollstanäs SK

Publicerad 08 maj 2024 i Dam,Nyheter

Duellspelet har legat i fokus inför helgens match. Tränare Jonas Valfridsson ser förbättringar i spelet och förväntar sig en ny fysisk match.

MATCHFAKTA

Bollstanäs SK – Malmö FF
Lördag 11 maj 14.00
Bollstanäs IP

Matchen sänds på Expressen.

JONAS VALFRIDSSON OM…

…stämning i laget under veckan:
– Nu hade vi både ett positivt resultat och en positiv prestation mot Eskilstuna. Det var väldigt glatt när vi drog i gång veckan och man kände verkligen att spelarna både var lättade och glada på något sätt. Det har varit bra träningar.

…vad de har fokuserat på inför matchen:
– Vi har pratat duellspel, vi har pratat defensivt en del och vi har justerat vissa små delar i vår defensiv. 

Du pratade om duellspelet redan efter förlusten mot Mallbacken, hur tycker du att det har sett ut på träningarna i de delarna?
– Jag tycker vi är bättre, vi jobbade mer tillsammans mot Eskilstuna. Det kanske inte blev bättre individuellt, men vi jobbade mer tillsammans som kollektiv vilket gjorde att vi vann tillbaka bollen på ett annat sätt. I början av veckan hade vi en träning som var väldigt duell-inspirerad och vi ser att ”aha, så här kan vi göra”.

…lördagens motståndare Bollstanäs SK:
– Ett av de mest fysiska lagen i den här serien. Ett lag som har en kontrollerad defensiv men även intressanta spelare framåt. De har mycket fart på den ena kanten, ganska mycket teknik på den andra och kraft centralt. 

Passar det oss att det blir en ny fysisk match med tanke på att vi har fokuserat på det i veckan?
– Det tror jag. Jag tror också det är bra för oss att ”okej, det är det här vi möter nu”. De lagen som är bättre i den här serien är väldigt fysiska och har lagt mycket kraft på den biten. Då behöver vi ta de duellerna. Vi ser på statistiken, rent fotbollsmässigt med bollinnehav, inträde i offensivt straffområde och XG, att vi är jättebra. Där är vi i toppen av serien men det är de andra bitarna som vi har behövt jobba hårdare med. Det hänger ihop lite med det fysiska spelet, vi behöver vinna situationerna framför motståndarna för att få bättre lägen när vi väl kommer fram. Vi har skapat oss många lägen men kanske inte riktigt lika mycket tid som vi behöver för att kunna göra mål på lägena. 

Publikinformation

Biljetter till matchen kostar 100 kronor och kan endast köpas på plats i entrén.

På Bollstanäs IP finns kioskservering med bland annat hamburgare.

huvudpartners

officiella partners