Välbesökt konferens om nordisk damfotbolls framtid

Publicerad 12 april 2024 i Dam,Nyheter

Lise Klaveness en av huvudtalarna när Elevation 2024 genomfördes på Eleda Stadion.

På torsdagen genomförde Malmö FF och FC Rosengård tillsammans den nordiska damfotbollskonferensen Elevation 2024 på Eleda Stadion. Bland huvudtalarna fanns bland andra det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness samt Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Elevation 2024 tog avstamp i det faktum att det i år är 40 år sedan Sverige vann det första Europamästerskapet för damer, att nordiska länder sedan dess varit med och lett utvecklingen, men de senaste åren fått allt svårare att hävda sig i den absoluta toppen.

Ämnena som lyftes under Elevation 2024 kretsade bland annat kring vilka områden som ska prioriteras och hur damfotbollens olika intressenter ska kunna hitta nya samarbeten – så väl inom fotbollen, som med näringsliv och kommuner – för att höja nordisk damfotboll på planen, på läktarna och i hela vårt samhälle. Grundpelarna som diskussionerna under Elevation 2024 utgick från var Sport, Business och Community.

Från Malmö FF:s sida vill vi rikta ett stort tack till alla talare och deltagare under Elevation 2024, vi ser mycket fram emot att tillsammans bygga nordisk damfotbolls framtid!

Elevation 2024

huvudpartners

officiella partners