Vad månde bliva?

Publicerad 28 maj 2002

Det tillhör inte vanligheterna att hemsidan uppmärksammar de allra yngsta lagen men vi gör gärna ett undantag och berättar om våra duktiga P9 killar.

Lördagen den 19 april åkte P9 iväg på sin först utlandsturnering. Cupen, som heter AB/Opel Cup, gick av stapeln i Köpenhamn. Det var första gången Malmö FF skickade iväg ett 9-årslag till denna 7-manna turnering utomhus och det blev succé direkt.

I gruppspelet slog man Lyngby 1 med 2-1, förlorade mot Helsingörs IK med 0-1 för att sedan slå arrangörsklubben AB med 3-0. Man gick vidare i till semifinal där man mötte BK Skjold och vann med 3-2 i en spännande match. I finalen ställdes man åter igen mot Helsingörs IK. Matchen stod 2-2 vid full tid men i förlängningen drog di himmelsblå pågarna längsta strået och vann med 3-2. Första utlandsturneringen slutade alltså med seger. Dessutom blev Amin Nazari utnämnd till finalens bästa spelare. Kom ihåg var ni läste det namnet först:-)

P9 består av 19 killar som spelat 7-mannafotboll i ett år och som dels spelar i P9-serien men även har ett lag i P10 grupp B. En serie som man leder trots att man är ett år yngre. Enligt tränare Mats Kjellander är det duktiga killar som uppför sig exemplariskt både på och utanför planen.