Vackra mål gav tre nya poäng

Publicerad 18 september 2021 i Dam,Nyheter

Det bjöds på fina mål när Malmö FF besegrade Veberöds AIF med 6–0 på Limhamns IP under lördagen.
– Det var en märklig match men jag tycker ändå vi kan vara nöjda idag, sa Rebecka Holm efter matchen.

Nyckelhändelser

5′ Melina Skarström prickar in ett tidigt ledningsmål och ger oss en kanonstart på matchen.

19′ Malin Gunnarsson avancerar in i straffområdet. Utmanar sin försvarare, trampar förbi och trycker in 2–0 i nättaket.

43′ Vi fyller på med mycket folk i offensivt straffområde. Annelie Nilsson fångar upp en boll och trycker in 3–0.

45′ Malin Gunnarsson drar i väg ett stenhårt avslut just före halvtidsvisslan. Veberödsmålvakten med en fin räddning.

54′ Veberöd förvarar sig lågt. Rebecka Holm hittar ändå luckan in bakom gästernas backlinje när hon lägger in en boll i straffområdet till Melina Skarström. Veberödsmålvakten hinner ner till den vänstra stolpen och räddar.

59′ Annelie Nilsson gör sitt andra mål för dagen när hon dyker upp vid den bortre stolpen och petar in ett inlägg.

80′ Bollen dimper ner hos Amanda Kander i offensivt straffområde. Kander är iskall och hittar luckan bakom gästernas målvakt men en försvarare dyker upp och räddar bollen på mållinjen.

84′ Lovisa Wifvesson stegar fram från sin mittbacksposition och provar från distans. Stolpen står i vägen för nytt måljubel.

87′ Måljublet kommer till slut. Rebecka Holm kommer ensam med gästernas målvakt. Är iskall, rundar målvakten och lägger in 5–0 i öppet mål.

90′ Amanda Kander provar från distans och placerar in 6–0 nere vid den vänstra stolproten, i matchens allra sista spark.

MÅL

MFF: Melina Skarström (5′), Malin Gunnarsson (19′), Annelie Nilsson (43′), (59′), Rebecka Holm (87′), Amanda Kander (90′)

Rebecka Holms tankar efter matchen:

Hur betygsätter du er insats idag?
– Jag tycker ändå att vi kan vara nöjda. Veberöd sjunker ner lågt och gör det svårt för oss men vi är tålmodiga, håller i bollen och tar kloka beslut genom hela matchen. Det saknades lite skärpa i avsluten bara.

Du fick spela på en lite annorlunda position idag, hur var det?
– Ja jag fick spela lite mer defensiv centralmittfältare men det var kul. Jag fick ha mycket boll och kom till ett par andra lägen än vad jag brukar göra när jag är ute på kanten. Men man växer också i den rollen på nåt vis för man blir mer involverad i speluppbyggnaden och det är väldigt roligt. Jag tycker samarbetet mellan mig Melina och Amanda fungerade riktigt bra så vem vet, jag kanske får stanna där inne nu.

Du fick kröna din fina insats med ett mål, vad hann du tänka när du kom fri med deras målvakt?
– Jag tänkte inte så mycket faktiskt. Jag hade redan bestämt mig, jag visste vad jag skulle göra så det var bara att runda henne och lägga in den.