Uttalande efter det avbrutna derbyt

Publicerad 24 maj 2011

Matchen mot HIF fick avbrytas efter att huliganer först kastat knallskott mot HIFs målvakt Pär Hansson och därefter gett sig in på planen och attackerat honom. Vi är ledsna, förbannade och besvikna och känner stor sorg inför alla fotbollsvänner för det inträffade.

Det som skedde är den värsta tänkbara utvecklingen för fotbollen och Malmö FF. Angreppet på HIF:s målvakt Pär Hansson är ett angrepp på Malmö FF. Vi kan aldrig acceptera att säkerheten äventyras. Vi har jobbat hårt under många år för att fotbollen, derbyna i synnerhet, ska bli riktiga fester. Men det finns de som vill annorlunda. Tyvärr vann idiotin den här matchen.

Personen som attackerade Pär Hansson är gripen och identifierad. Han är också polisanmäld för tilltaget. Vi går nu igenom material från övervakningskameror och tar emot vittnesmål för att identifiera vem som slängde in knallskottet.

Malmö Fotbollförening ser ytterst allvarligt på händelsen. Vi anser att det var rätt att avbryta matchen. Vi vet regelverket för spel i Allsvenskan och vi kommer utan protester att acceptera de påföljder som det kan komma att ge.

Förtroendet för Malmö Fotbollförening är allvarligt skadat och vi kommer lägga allt fokus den närmaste tiden på att gå igenom vårt säkerhetsarbete och se hur vi ska skärpa rutinerna ytterligare vid match. Samt se vilka konsekvenser det kan komma att få framöver.

För att visa vår uppriktiga sorg över den förlorade fotbollsfesten planerar vi att för alla er som var på Swedbank Stadion och drabbades bjuda på första kvalmatchen till Champions League.

Malmö Fotbollförening, den 24 maj 2011