Uttåg ur Svenska Cupen

Publicerad 01 mars 2021 i Herr,Nyheter

MFF lyckades inte vända efter GAIS tidiga ledningsmål och 1–0-förlusten innebär uttåg ur Svenska Cupen.

Nyckelhändelser

Hemmalaget tar ledningen drygt tio minuter in i matchen efter att Adnan Maric placerat in bollen i nät.

MFF är nära kvittering två gånger om när Franz Brorsson respektive Jo Inge Berget noteras för varsin stolpträff.

GAIS-försvarare rensar på mållinjen två gånger om efter avslut från Sebastian Nanasi och Felix Beijmo. MFF tryckte på efter de grönsvartas ledningsmål men det var underläge efter de första 45 minuterna.

Fem minuter in i andra halvleken frispelas Anders Christiansen men målvakten kan parera avslutet. Kort därefter får Nanasi ett avslutsläge, denna gången slänger sig en GAIS-försvarare och blockerar 18-åringens skott.

Med tolv minuter kvar av ordinarie tid blir Christiansen utvisad när han drar på sig sitt andra gula kort för kvällen. MFF avslutar matchen med tio man.

Hemmalaget står emot den himmelsblå forceringen och matchen slutar 1–0 till GAIS.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Det är enormt frustrerande att vi förlorar den här matchen. Det blir nog inte mycket sömn i natt. Jag kan inte kritisera laget för arbetsinsatsen och antalet chanser vi skapar. Men vi är för oskarpa framför mål.

– Tittar man på matchbilden är det overkligt att vi inte gör mål. Förra året gjorde vi rekordmånga mål i serien så det finns ingen egentlig förklaring till att vi är så oskarpa nu. Men vi gratulerar GAIS till de tre poängen.

Intervju: Marcus Antonsson

GAIS: Maric (12’)

GAIS: Andersen (69’), Lumbana (71’), Brandt (83’), Sterner (87’)
Malmö FF:  Christiansen (36’), Rakip (50’), Traustason (74’), Brorsson (88’)