Utskällningen av Anders Frisk gav böter

Publicerad 10 oktober 2002

Malmö FF:s ordförande Bengt Madsens agerande i halvtidspausen i matchen mellan Malmö FF och Hammarby IF var enligt Riksidrottsnämnden ”ytterst olämpligt”. Hemsidan bad Bengt kommentera domen.

Bengt Madsen blir dömd att betala böter på 2000 kronor för sitt tilltag. Enligt Riksidrottsnämndens beslut så är det ”ytterst olämpligt att som idrottsledare i halvlek kritisera domaren för sin insats” Nämnden konstaterar att ”givetvis skall en domare acceptera att han blir kritiserad men inte på det sättet och inte vid den tidpunkten”. Enligt domen har Bengt ”i hårda ordalag” och på ett ”aggressivt sätt” kritiserat Anders Frisk.

Hade domen gällt en vanlig idrottsledare så hade man nöjt sig med en tillrättavisning vilket är det lindrigaste straffet. Men eftersom Bengt Madsen är ordförande i Malmö FF och vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet så anser man det vara allvarligare och utdömer ett bötesbelopp på 2000 kronor.

Hur vill du kommenterar domen Bengt?
”Jag har fått domen uppläst till mig per telefon och accepterar den.”

Ångrar du dig?
”Jag ångrar inte ett dugg vad jag sa. Jag anser att kritiken är berättigad och den står jag för. Däremot ångrar jag tillfället, jag borde väntat till efter matchen”

Hur har folk egentligen reagerat på ”Anders Frisk-affären”?
”Över lag mycket positivt. Jag har fått massvis med telefonsamtal, brev och mail som tackat mig och stöttat mig i frågan. Jag känner mig stärkt inför framtiden och vill samtidigt passa på att tacka alla som stöttat mig.”

Patrik Jandelin