Utökad inpasseringskontroll

Publicerad 11 augusti 2013

Som ett led i det allmänna säkerhetsarbetet har MFFs styrelse fattat beslut om utökad kontroll och visitation vid dagens match mot AIK.

Förebilden är inpasseringen vid Eurovision Song Contest i Malmö i våras och det är ett liknande system som används idag. Tanken är att systemet ska användas under några tillfällen under hösten.

– Det ska ses som ett led i det allmänna arbetet för att öka tryggheten, säger MFFs vd Per Nilsson. Vi har sedan den avbrutna matchen mot HIF 2011 genomfört en större mängd aktiviteter för att öka tryggheten och på olika sätt förbättra våra evenemang. Under året har vi haft ett antal incidenter där vi fått många medlemmar, årskortsinnehavare, sponsorer och vanliga besökare som hört av sig och berättat att de känt ett stort obehag. Som en av åtgärderna för möta det provar vi det här.

MFF beklagar att den utökade kontrollen kommer att göra inpasseringen lite långsammare och omständligare än vanligt. Har man möjlighet att gå in på ståplatstorget tidigare än man annars brukar göra, kan det vara en god idé för att undvika allt för långa köbildningar inför matchstart.