Utlånad Barlay på topp i ÖIS

Publicerad 06 mars 2007

Sedan en tid tillbaka befinner sig Samuel Barlay i Göteborg, utlånad till Örgryte hela året. Där har han fått tröja nummer tio och spelat alla träningsmatcher från start. Även mot MFF är han med från start – i anfallet.

Ungefär samtidigt som MFF åkte till Kanarieöarna för fysläger åkte Samuel Barlay till Göteborg, utlånad till Örgryte hela 2007. Sejouren i rikets andra stad och ”anrika Sällskapet” har börjat bra för Sammy: spel från start i alla tre träningsmatcher och goda vitsord. Han har matchats som forward, men också prövats som offensiv central mittfältare. Hans nya tröjnummer tio skulle kunna signalera att det är steget ner som klubben ser honom i första hand. Men så är inte fallet, enligt ÖIS-tränaren Janne Carlsson.

– Han fick ett par nummer att välja mellan och valde tio… Jag ser honom som forward hos oss – sedan är det förstås en styrka att ha spelare som kan fungera i två olika positioner, säger Janne Carlsson.

Vilket är ditt intryck av Sammy?
– En person som är bra i gruppen, lågmäld och blyg – men som tar för sig ordentligt på plan, där han är en riktig tuffing. Vi behöver just den typen av spelare.

Exallsvenska Örgryte har hunnit spela tre träningsmatcher hittills i år: 1-0-vinst mot Silkeborg, 0-1-förlust mot HBK och 1-0-seger över GAIS.
– Jag tycker vi har presterat ganska bra så här långt. Vi har många nya och unga spelare i vårt trupp, och för närvarande också en hel del skador – så det blir en jättesvår match för oss mot Malmö. Jag hoppas vi kan försvara oss bra och löpa mycket.

Någon färdig startelva hade inte Janne Carlsson när hemsidan pratade med honom, men en sak var klar: Samuel Barlay spelar på topp från start.

Fotnot: Samuel Barlay är tjugo år på det tjugoförsta, kom till MFF 2004 och har (hittills) spelat 23 matcher varav 4 allsvenska för Himmelsblått.

/Tobias Christoffersson