Ute i Europa: Matias Concha

Publicerad 18 februari 2011

Hemsida träffade Tysklandsproffset Matias Concha över en lunch. Matias som nu startat vägen tillbaka efter det mycket otäcka benbrottet för snart två månader sedan.

 

Hur mår du just nu Matias?
Jag mår bra efter omständigheterna. Rehabiliteringsträningen har också gott bra så det känns som jag tar ett steg för varje vecka. Kryckorna är nu slängda och jag kan även köra bil så allt blir mycket lättare.  

Om jag förstått dig rätt så görs mycket av uppbyggnadsträningen i Malmö?
Det stämmer, jag träna i stort sett varje dag hos Rickard Dahan som gör ett super jobb sen har jag också möjlighet att träna inne på Friskis och Svettis på Swedbank Stadion. Det känns väldigt bra att kunna vara hemma och även passa på att träffa familj och vänner.

Hur mådde du direkt efter att olyckan hade hänt?
Det som chockade mig mest var nog att jag fick frisparken emot mig. Vilket jag fortfarande inte förstår. Men förutom det så blev det ett antal dagar på sjukhus i Berlin. Blev väldigt mycket uppståndelse i media efter det som hänt. Annars har jag försökt att inte titta för mycket på bilderna efter matchen.

Har du prata med Macchambes Younga-Mouhani(spelaren som delade ut tacklingen)?
Nej det har jag inte gjort. Jag tyckte att det var en otroligt ful tackling och hade ganska svårt att tycka att det bara var en ren olyckshändelse. Men nu gäller det att se framåt och jobba stenhårt för att komma tillbaka till fotbollsplanen.

Hur ser framtiden ut, när kan du börja spela igen?
Jag såg i några tidningar att de trodde att du kunde vara tillbaka på planen i slutet på april :  Der är omöjlighet att säga men som det känns nu är det bättre att ta det lugnt och bygga upp sig så att man är så stark som möjlighet. Sen är det så också efter en sådan smäll vet man inte hur man kommer att reagera den närmsta tiden, men jag följer det program som vi satt upp så det känns bra.

Ditt kontrakt går ut med Bochum men de har redan visat intresse för skriva nytt kontrakt med dig? Känns som du har en bra status i klubben: Självklart känns det bra att man är uppskattad av klubben. Det var några matcher i början på året som jag inte fick spela men det var bara att kämpa vidare och visa att tränaren har fel. Men efter omgång fyra eller fem så har jag spelat alla matcher. Vi har också stora möjligheter att ta klivet tillbaka till Bundesliga vilket vore jätte kul efter förra året degradering till Bundesliga 2.

Så då är det troligt att du stannar i Bochum?
Det sa jag inte! Men vi får väl se, jag har varit i Bochum i fyra år och trivs bra men det man vet aldrig vad som händer de närmsta månaderna. Jag är öppen för förslag. Just nu är det högsta prioritet att komma tillbaka efter skadan sedan får vi se vad som händer.

Hinner du följa Malmö FF något?
Självklar gör jag det jag tränar ju nästan i samma anläggning och träffar en del folk i klubben när jag tränar hos Rickard. Sen självklart kan jag följa media på ett annat sätt när jag är i stan. Skall bli intressant att se om Malmö FF kan följa upp SM guldet men även hur det kommer att gå i Europa.

Tack Matias och lycka till önskar Malmö FF

Av: Ola Gällstad