Ute i europa: Labinot Harbuzi

Publicerad 13 december 2010

Hemsidan tog en lunch med Turkietproffset Labinot Harbuzi. Labinot har varit i Malmö lite från och till några veckor nu.

Hur är läget med dig?
Det är väl helt okej, jag har tyvärr åkt på en knäskada för några veckor sedan som jag nu har jobbat med både hemma i Turkiet och hos Richard Dahan.

Så då har det inte blivit något spel på ett tag?
Nej tyvärr har det inte blivit det, jag spelade i stort sett varje match i ligan fram till den första veckan i november. Efter det har det blivit rehabträning en tid. Det positiva är att jag fick möjligheten att vara på plats och se sista matchen mot Mjällby vilket var helt fantastiskt.

Om vi skall prata lite om ditt andra år som du har påbörjat nere i Turkiet, hur har det gått och hur är det i klubben?
Titta man på tabellen så ligger vi just nu på 14:e plats vilket är en klar missräkning. Det har blivit alltför många oavgjorda matcher vilket kostar om man skall ta ett par kliv upp i tabellen.

Hur är det annars i klubben?
Thomas Doll som var tränare förra säsongen är inte kvar till denna säsongen. Han har ersatts av sin assisterande tränare som jag själv har en bra relation till så det är helt okej för mig. Sen var klubben inte nöjda med de utländska spelarna som vi hade förra säsongen vilket gjorde att nio spelare lämnade. Det var bara jag av de utländska spelarna som klubben ville behålla, vilket man väl får se som positivt. Men självklart blir det tufft att snabbt spela in nya spelare i laget när man byter ut så många som vi gjort.

Hur ser du annars på framtiden i Turkiet och Genclerbirligi. Det var en hel del rykten kring dig att du var på väg till de stora klubbarna i ligan?
Ja det var en hel del skriverier under en period, men klubben och presidenten var inte speciellt intresserade av att släppa mig efter endast ett år. Självklart så känner jag att jag är intresserad av att prova på nya och större utmaningar, men vi får väl se vad som händer i framtiden.

Många tycker att vintern kom alldeles för tidigt till Malmö är det något man känt av nere i Ankara?
Nej det går inte riktigt att jämföra men många tycker det blivit kallt när det är som nu 18 grader. Klubben är också väldigt noggrann med att vi har bra förutsättningar under vintermånaderna. Exempelvis åkte vi iväg till Antalya förra året och bodde där under en längre tid för att få de bästa förutsättningarna.

Stort tack Labinot för du tog dig tid och lycka till.
Tack själv och hälsa alla ännu en gång och gratulera alla till guldet.

AV: OLA GÄLLSTAD