Publicerad 27 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Det blev förlust med 0–2 mot belgiska Union SG hemma i UEFA Europa League.

Patriot Sejdiu.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Bortalaget tar hand om avsparken och matchen är gång!

10′ Mål! Union SG snappar upp bollen i straffområdet och tar ledningen genom sin lagkapten Teddy Teuma.

14′ Första avslutet i matchen för MFF efter att Buya Turay testat skott precis utanför straffområdet. Bollen smiter strax över ribban och det blir inspark för bortalaget.

25′ Efter ett fint MFF-anfall testar återigen Buya Turay avslut men målvakten greppar bollen den här gången. Fortsatt 0-1 efter knappa halvtimmen spelad.

41′ Utökad ledning för bortalaget! Efter en bra period av MFF får Union SG en dubbelchans och utökar till 0-2 efter att Ismael Diawara räddat det första skottet.

45′ Domaren låser av den första halvleken.

67′ Efter en chansfattig start på den andra halvleken får bortalaget en bra målchans från vänsterkanten men Diawara räddar ut till hörna.

78′ Nyss inkomne Jonas Knudsen slår in ett inlägg längs marken som når AC. Vår kapten kommer till avslut och ropar på straff men domaren friar.

86′ Buya Turay tar sig runt på högerkanten, lyfter in ett inlägg som dimper ner till en fristående Rakip, men mittfältaren kan inte hålla ner avslutet som går långt över mål.

89′ Anders Christiansen tar sig förbi centralt i banan och testar skott med vänsterfoten. Målvakten räddar.

90′ Domaren lägger till fyra minuter av matchen.

95′ SLUT! Matchen slutar 0-2 på Stadion och gästerna tar med sig alla tre poäng.

MATCHFAKTA

Mål:

Malmö FF:
Union SG: Teddy Teuma (10′), Lazare Amani (41′)

Varningar:

Malmö FF: Patriot Sejdiu (38′), Mohamed Buya Turay (47′)
Union SG: Dante Vanzeir (13′), Cameron Puertas (62′), Siebe Van der Heyden (76′)

ÅGE HAREIDE EFTER SLUTSIGNALEN

– Det blev en slitsam kväll för oss det här. Vi har ingen kraft och ingen energi till att skada Union idag. Det är spelare som är fysiskt trötta och inte har huvudet med sig för att kunna skaka om sin motståndare idag. Det har varit in och ut ur rehabrummet för många av de här spelarna som spelade ikväll och det är många som hade mått bra av lite vila tror jag.

– Alla blir frustrerade när vi inte får mer ut av vårt spel. Och här måste vi hjälpas åt att stötta upp för varandra för det finns en hel del spelare i det här laget som aldrig stött på den här typen av motgångar. Det är klart att jag kan sitta här och önska att vi skulle ha mer tid på oss att reparera de skador som finns i det här laget. Men den tiden har vi inte så vi måste bara acceptera läget, hjälpas åt både vi i laget och våra supportrar för att ta oss igenom det här och komma starkare ut på andra sidan.