Unik träningsmatch i morgon!

Publicerad 22 januari 2010

Matchen imorgon på Malmö IP blir på många sätt unik. Första matchen jubileumsåret 2010. Första matchen som Roland Nilsson i eget majestät styr. Första matchen i den nya satsning som Malmö FF gör gällande träningsmatcher. Första gången vi möter HB Köge. Första gången en träningsmatch till Malmö FF kan följas på tre sätt! Dessutom sker det två insamlingar och två testspelare som kämpar om kontrakt på samma position.

Jubileumssäsongen 2010 sätter igång på klassisk mark nämligen Malmö IP och det finns mycket att se fram emot om man väljer att följa matchen mot HB Köge imorgon på Malmö IP klockan 13.00. Det var här föreningen bildades och det var här vi hade vår hemvist de första femtio åren och det kommer förhoppningsvis att bli ett lyft för både spelare och publik. På IP erbjuds sittplatser under tak, matchklocka, musik och speaker. Det blir som en allsvensk match i miniatyr.

Entré och biljettpriser
Ingång sker från Pildammsvägen och grindarna öppnas en timme innan avspark. Priserna är 60 kronor för vuxna och 20 för ungdom till och med 16 år (födda 1994 eller senare). Det är fri placering på läktarna.

Naturligtvis kommer det att finnas någon form av servering innan matchen och i pausen.

Parkering
Det finns hyggligt med parkeringsplatser runt Malmö IP. Både norr, söder och öster om idrottsplatsen finns parkeringsplatser och även längs Carl Gustafs väg.

Tänk på att även träningsmatcherna lyder under SvFF:s tävlingsbestämmelser vilket innebär att visitation kan förekomma vid entréerna.

Följ matcherna på nätet
Har man ingen möjlighet att se matchen på plats så finns det två sätt att följa matchen

Samtliga matcher från Malmö IP livestreamas på sydsvenskan.se.
Man kan också välja att följa matchen på Everysport.com. Här kan man dessutom chatta med andra som följer matchen.

Aldrig tidigare har en träningsmatch med Malmö FF varit så välbevakad!

Två insamlingar
Genom att gå på matchen kan man dessutom göra en insats för olika ändamål. Av biljettpriset går 10 kronor till de jordbävningsdrabbade på Haiti.

Dessutom har det sedan länge varit bestämt att TIFO-gruppen MT96 skall genomföra en insamling till 100-årsfonden

”Skänk en slant till Hundraårsfonden!
2010 är här. För snart hundra år sedan så bildade 19 pågar Malmö Fotbollförening – och som det ska firas! Nu på lördag, den 23 januari, möts MFF och Köge på Malmö IP. Vid den matchen kommer det samlas in pengar till Hundraårsfonden.

Malmö IP har varit Malmö FF:s hemmastadion under nästan halva föreningens existens och det var i Idrottsplatsens numera rivna restaurang som MFF en gång bildades. Att vårens träningsmatcher kommer spelas på Malmö IP är alltså ytterst passande.

Vid alla de här matcherna kommer MT96 och MFF Support samla in pengar till Hundraårsfonden. Vi har samlat pengar i tre år och till dags datum har vi fått in 211 133 kronor – pengar som enbart kommer gå till läktararrangemang under jubileumsåret 2010. Men för att förverkliga våra planer så behövs det mer. Tillsammans och med ditt bidrag kommer vi göra hundraårsfirandet till något som alla MFF:are kan vara stolta över.

Skänk en slant till Hundraårsfonden!

MT96 och MFF Support”


Två testspelare
Två spelare har provtränat med med Malmö FF under veckan. Rasmus Lindkvist och Joseph Elanga.

Roland Nilsson
– Det är två duktiga vänsterfötter som provtränar med oss under veckan. Vi har bra koll på dem via vår scouting och de fanns med på vår lista över vänsterbackar och nu väljer vi att titta lite närmare på dem.

Rasmus Lindkvist – en vänsterback född 1990, ursprungligen från Brommapojkarna men de senaste fyra åren först i Djurgården och senast Skellefteå FF. Har provtränat med TFF och Gefle IF och har en inbjudan från turkiska Trabzonspor.
Vem är Rasmus Lindkvist?

Joseph Elanga – välkänd MFF-spelare med över 230 A-matcher i Malmö FF mellan 2000-2005 och med ett SM-guld 2004. Har de senaste åren tillhört Bröndby IF men varit utlånad till AC Horsens.
Intervju med Elanga

Läs mer om träningsmatchen

Välkomna!