Ungt Malmö FF besegrade division 1-lag

Publicerad 19 mars 2022 i Dam,Nyheter

Sex MFF-juniorer fick speltid när division 1-laget Råda BK från Lidköping besegrades med 3–1 i en träningsmatch på Stadionområdet.

Mål

MFF: Elin Björklund (11′), Madeleine Hejde (55′), Alva Falk (73′)

Fredrik Jahnfors efter matchen:

– Råda inledde bäst första tio, men annars är vår första halvlek hur bra som helst. Vi spelar ett fint anfallsspel med framåtlutade ytterbackar, precis som vi vill. Återerövringsspelet sitter som det ska och vi pressar dem stundtals hårt. Kanske borde vi haft en större ledning än 1–0 i halvtid

– Andra halvlek inleder vi starkt och har både en ribbträff och ett friläge tidigt. Tio minuter in i halvleken spelar Petronella fram ”Madde” (Hejde) som gör 2–0. De har sedan en bra period då Vera tvingas till en del räddningar och då gör de också sitt reduceringsmål. 3–1 gör vi sedan med dryga kvarten kvar genom Alva Falk (född 06), efter passning av Hejde.

– Det är kul att se våra yngre spelare ta chansen och göra starka insatser. Sista 25 har vi sex juniorer på plan, dessutom startade Holly Persson (född 07) Precis som på träningarna tar de för sig och det är härligt. Petronella gör sin första match och gör det jättebra. Klok och värderar situationer rätt, dessutom har hon en fin passningsfot. Även kul att se Cornelia och Melina ta för sig i lite ovana roller.

Laguppställning:

Vera Ejlertsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Ida Lyberg
Cornelia Lindgren (K), Martina Sutalo, Petronella Winblad
Holly Persson, Melina Skarström, Madeleine Hejde

Ersättare: Emma Svensson (mv), Alva Falk, Alice Magnusson, Alice Lindskog, Emma Eklund, Sophie Gabretensaye

Notera: Dessvärre är söndagens (20 mars) DM-match mot Svedala IF inställd. Motståndaren har lämnat walk over och segern tilldöms därmed Malmö FF med 3–0.

huvudpartners

officiella partners