Ungdomsmatcher i veckan som gick

Publicerad 29 september 2009

P16 och P13 vilade i helgen men övriga 11-mannalag var igång. J-laget vann sista seriematchen och går nu in i slutspel. P14 och P15 får jämna matcher i seriespelet och det är bra för utvecklingen. P12 hade två tuffa matcher under förra veckan som de visserligen förlorade men som de på lång sikt har stor nytta av.

J-laget avslutade med seger

Landskrona BoIS – Malmö FF J 1-3 (0-2)
Målskyttar: Dardan Rexhepi 2 och Robin Simovic.

J-laget avslutade serien med en seger borta mot Landskrona. Landskrona hade flera bra målchanser i den första halvleken som de borde förvaltat. MFF-målvakten Georgios Papavramidis gjorde många fina räddningar och då han inte stod i vägen så hade han hjälp av riddan. Istället för ett Landskonamål så tog MFF ledningen då Dardan Rexhepi kom fri och rullade in bollen via stolpen. Landskrona fortsatte skapa chanser och ”Jojje” i MFF-målet fortsatte att rädda. Anfallsmässigt skapade MFF allt eftersom fler chanser och kunde i mitten av halvleken öka på ledningen till 2-0. Det var efter ett inkast som Kristoffer Jeppsson vände bort Landskronaförsvaret och spelade snett inåt där Robin Simovic vände upp och placerade in bollen i mål.

Landskrona inledde även den andra halvleken optimistiskt och reducerade till 1-2 på ett misstag från MFF. I den 60:e minuten drabbades MFF av en utvisning då domaren bedömde att Jetmir Usienovski spelat ojust och förhindrat Landskronaforwarden i en målchans. Men även denna gång klarade MFF det bra att spela med tio man. Laget arbetade hårt och spelade klokt trots med en man mindre. MFF kunde öka på ledningen till 3-1 strax efter utvisningen. En djupledsboll från Patrik Karlsson togs emot av Robin Simovic. Han vände i sin tur och slog ett perfekt inlägg som Dardan Rexhepi tog emot och förvaltade på absolut bästa sätt. Landskrona flyttade sedan fram positionerna men MFF kunde hålla undan och vann sin 16:e match av 22 möjliga i serien.

När vi summerar grundserien kan vi konstatera att MFF gjort hela 68 mål och har bäst målskillnad (+39) och släppt in minst mål i serien (29). Laget tog 52 poäng och det är fem fler än Elfsborg på andra- och Öster på tredjeplats. Helsingborg och BK Häcken tog sig också till slutspel.

I slutspelet ställs juniorerna mot Halmstads BK. Åttondelsfinalen spelas hemma på lördag den 3 oktober.

Knapp förlust för P15

Malmö FF P15 – Nosaby IF 1-2
Målskytt: Sadmir Zekovic

P15 gjorde inte en av sina bättre matcher i helgen då Nosaby från Kristianstad kom på besök. Motståndarna tog tidigt ledningen men MFF kämpade sig in i matchen och kunde kvittera efter att Sadmir Zekovic blivit friställd på en lång djupledspassning och enkelt kunde runda målvakten. Tyvärr blev det inte fler mål framåt utan Nosaby kunde göra segermålet i mitten av den andra halvleken.
P15 spelade även en träningsmatch i lördags då vi bjudit hit FC Köpenhamn och den matchen slutade 2-2.

Knapp seger mot BoIS

Malmö FF P14 – Landskrona BoIS 1-0
Målskytt: Flamur Tafilaj

Landskrona kom till spel med ett rent P15-lag och ändå var det MFF som kontrollerade händelserna. Försvarsmässigt höll MFF tätt och segern var i underkant. Matchens enda mål kom redan i matchinledningen genom Flamur Tafilaj. Trots ett par lägen till så stod resultatet sig matchen ut.

Två tuffa men bra matcher

Vellinge IF – Malmö FF P12 4-3
Målskyttar: Astrit Seljmani 2 och Omar Adzomerovic.

BK Näset – Malmö FF P12 8-1
Målskytt: Christoffer Oware

P12 får fortsatt tuffa och mycket utvecklade matcher i serien. Tyvärr förlorade laget bägge matcherna under förra veckan men kvaliteten i spelet finns där och man får inte glömma att motståndet håller hög klass. Vellinge leder serien och mot dem gjorde MFF länge en jämn match. Fysiken blir dock avgörande och göra att vi inte riktigt kan hålla rent bakåt. Motståndarna utnyttjar sina chanser och är helt enkelt större och starkare. Mot BK Näset, som är det mycket bra P96-lag, så blev det resultatmässigt stora siffror men det är inget att säga om. I helgens match var Näset överlägsna MFF fysisk och spelade stundtals mycket bra. För MFF-laget gäller det att dra lärdom av dessa matcherna och plocka med sig det som laget gjort bra under matcherna. MFF har bara förlorat mot de tre lagen som toppar serien. I nästa match väntar TFF hemma innan serien avslutas med Ystads IF borta.