Ungdomsfotboll med Nordens bästa lag – start för utbyte med BP

Publicerad 15 februari 2013

Till helgen möts MFF, BP, FCK, Bröndby, HIF, Kulladal och Husie i matchspel för åldrarna -03 till -98. För MFF och BP är det också startskottet på ett utbyte som förväntas bli mer.

– Vi brukar träffa på BP i de olika turneringarna vi spelar i, ofta ganska sent, så det var ett naturligt steg att vi nu försöker få till ett mer organiserat utbyte, säger MFFs ungdomsansvarige Mats Engqvist.

Framöver kommer MFF åka med BP till en turnering i Budapest i maj, till hösten blir en gemensam ledaraktivitet och nästa år åker MFF upp med alla sina lag till Bromma.

Ett annat intressant inslag i helgens matchspel är gästerna från Danmark.

– För oss är det en stor fördel att vi har Danmark så nära. Och danskarna är ännu gladare, eftersom de i Danmark bara får spela mot lag i samma åldrar, vi matchar ju våra killar mot de som är ett år äldre. Så FCK och Bröndby brukar få svårt att hitta rätt motstånd, men mot oss brukar det alltid bli bra matcher, menar Engqvist.

MFFs Akademi är topprankad i Sverige, det är bara just BP som rankas högre. 

– Det stämmer, de har också en väldigt framgångsrik ungdomsverksamhet så det känns rätt att vi söker utbyte av kunskap och idéer med varandra. 

Vill du se Nordens bästa ungdomsfotboll ska du alltså ta dig till Stadionområdet i helgen. Matcherna spelas på konstgräsplanerna längs Stadiongatan samt i Kombihallen. Första matchtid på lördag är 09.30 och på söndag spelar man från 09.00.