Under fredagen drar träningsåret 2016 igång

Publicerad 14 januari 2016 i Nyheter

Onsdagen den nionde december gick MFF-spelarna på julledighet. Med sig hade de ett träningsprogram som lagets fystränare, Ben Rosen, sammanställt och redan den 21 december började spelarna träna på egen hand för att förbereda sig inför 2016 års säsong. Imorgon, fredag, återsamlas MFF-truppen för att genomgå olika fystester innan fotbollsträningen drar igång på allvar på måndagens öppna träning nere på Malmö IP. 

– Vi gav våra spelare tolv dagars ledighet, vilket var viktigt för deras återhämtning, innan de på egen hand började träna efter det träningsschema som de fick med sig under sin julledighet, berättar Malmö FF:s fystränare, Ben Rosen.

Träningsschemat bestod av en broschyr där varje vecka var planerad med en rad olika träningspass.

– Jag har alltid jobbat på detta sätt när det varit uppehåll. Vi gjorde så i Southampton och jag har även gjort det här i Malmö FF. Du måste ge spelarna organisation och struktur att jobba efter, även fast de är lediga. Om någon tror att vi kommer att börja ifrån ruta ett nu när träningen drar igång så är det helt fel, säger Rosen och fortsätter:

– De övningar som spelarna har gjort på egen hand sedan den 21 december kommer ha gett dem de fysiska förutsättningar som de behöver, och som vi kräver, nu när träningen drar igång på allvar.

Imorgon, fredag, samlas spelarna för att genomgå olika tester för att fastställa deras fysiska status innan fotbollsträningen drar igång först på måndag.

– Under morgonen kommer vi att kolla över spelarnas kroppsfett och vikt och sedan jämföra med hur det såg ut innan de försvann iväg i december. Därefter får de göra stryke- och hopptester innan vi avslutar dagen med olika löptester.

Hur har du planerat försäsongsträningen?
– 
Försäsongsträningen bygger på två mål: Att vi ska vara förberedda för gruppspelet i Svenska cupen och sedan vinna hela turneringen, samt att vi ska få en bra start i Allsvenskan, säger Rosen.

– Jag känner mig väldigt, väldigt säker på att spelarna kommer att vara i perfekt form när gruppspelet i Svenska cupen – och sedan även Allsvenskan – drar igång, avslutar Rosen.

huvudpartners

officiella partners