Ulrich ny holdkaptajn

Publicerad 31 januari 2012

Idag blev det klart att Ulrich Vinzents blir ny lagkapten i Malmö FF. Men det finns ett men.
– Vi ser fortfarande Daniel Andersson som en spelande assisterande tränare och när han är uttagen i truppen är han den självklara lagkaptenen säger sportchef Per Ågren

Hemsidan ringde upp Ulrich för att få en kommentar.
Grattis Ulrich! Nyutnämnd lagkapten i Malmö FF. Kommentar?
– Jag är naturligtvis jävligt stolt över detta och ser fram emot det ansvar som följer med att vara lagkapten i en så stor klubb som Malmö FF.

Vilka egenskaper krävs för att bli lagkapten i Malmö FF?
– Jag tror att rutin och erfarenhet är viktigt. Som lagkapten skall du visa vägen både på planen och utanför. Jag är kanske inte rubrikernas man men jag hoppas alla ser mig som en person som alltid ger allt. Vi har ett ungt lag och jag hoppas de unga spelarna känner att de kan komma till mig med frågor om allt möjligt, inte minst de nya som skall slussas in i gruppen.

Du har under sex år delat rum med Daniel Andersson. Nu är han tränare och du blir hans förlängda arm på träningar och på matcher. Hur känns det.?
– Det var lite speciellt i början naturligtvis. Vi har pratat lite om det men nu måste han hitta sin roll i ledarteamet. Vi bor en bit ifrån varandra här på lägret så vi ses bara på träningarna. Det har varit lätt för honom att ta på sig tränarrollen och i och med att jag blir kapten så är det naturligt att vi diskuterar mycket inför träningar och matcher.

Vem delar du rum med nu?
– Just här på lägret bor vi fyra stycken i ett hus. Det är jag, Halsti,  Jimmy och Jille. Jag tror det blir Halsti i fortsättningen. Vi passar nog åldersmässigt bäst ihop.

Vad säger du om lägret så här långt?
– Fantastiskt. Både väder och faciliteter som gym, planer och mat är toppen och det är viktigt för att få ut maximalt av ett träningsläger. Man litar på spelarna och lägger ett stort ansvar på individen att man sköter sig. Det är bra och lärorikt inte minst för de unga spelarna. 

Och säsongen 2012?
Allting pekar på att vi kommer att vara med i toppen och slåss. Vi avslutade 2011 på ett bra sätt och jag hoppas vi tar det med oss in i den här säsongen. Vi har ett ungt och talangfullt lag.

Ulrich avslutar med att han hört att det kommer att bli riktigt kallt i Öresundsregionen de närmats dagarna så de stannar gärna kvar ett tag till i Florida.  

Vill ni läsa mer om Ulrich så klicka här.