Uddamålsförlust mot Chelsea

Publicerad 02 november 2021 i Herr,Nyheter

Ett hårt jobbande MFF föll till slut mot de regerande Champions League-mästarna. 1–0 skrevs siffrorna till på Stadion.

Nyckelhändelser

Minut 10: MFF vinner bollen högt på Chelseas planhalva och efter kombinationsspel från Colak och Nanasi kan den sistnämnde få iväg ett avslut som blockeras av mörkblå försvarare. Debutanten Nanasi visade framfötterna direkt!

Minut 20: Efter en jämn matchinledning tar gästerna över mer och mer. Det himmelsblå försvaret begränsar dock engelsmännen till få målchanser.

Minut 28: Första stora målchansen i matchen tillfaller Chelsea när Kai Havertz rinner igenom i djupled. Havertz avslutar med vänstern men Johan Dahlin är snabbt ute och står för en stark räddning.

Minut 45: En snabb frispark från Sergio Peña hittar Antonio Colak i djupled. Kroaten avslutar på ett tillslag men bollen går en meter utanför målvaktens vänstra stolpe. Mållöst i paus.

Minut 56: Gästerna anfaller på högerkanten genom Hudson-Odoi vars inspel hittar förbi MFF-försvaret och Hakim Ziyech kan stöta in Chelseas ledningsmål. 0–1.

Minut 68: En Chelsea-hörna blir farlig och en skarvning från en bortaspelare räddas på mållinjen av Anel Ahmedhodzic.

Minut 78: Ny duell mellan Havertz och Dahlin och ännu en gång står Dahlin i vägen för tyskens avslut i ett friläge.

Minut 93: Inhoppande Christian Pulisic rundar Dahlin i matchens slutskede men får inte avslutet på mål. Matchen slutar med förlust, 1–0.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

— Jag tycker att spelarna gjorde en riktigt bra match. Vi ska vara stolta över insatsen. Och det var härligt att få spela inför en full Stadion där våra supportrar stöttade oss mot ett av världens bästa lag.

– Spelarna följde matchplanen och var väldigt strukturerade under hela matchen. Vi spelade mot en bra motståndare så naturligtvis skapade de några chanser. Men även vi hade några lägen vi hade kunnat göra mer av om vi hade tagit bättre beslut. Överlag en mycket bra insats från killarna ikväll.