U21: Vinst mot IF Elfsborg med 3-2

Publicerad 02 augusti 2016 i U21-match

U21 tog en tung seger mot IF Elfsborg i toppen av U21 Allsvenskan Södra. Slutresultatet blev 3-2 efter mål av Teddy Bergqvist, Emin Karaman och Oscar Peterson.

Anders Palmér, tränare för U19, ansvarade för dagens match och var nöjd med segern i en match med två bra lag.

– Det var en bra match, med mycket kamp och stundtals bra spel från vår sida. Jag tycker att vi var lite slarviga med vårt passningspel i första halvlek, vi kan mycket bättre där men det är tre jätteviktiga och bra poäng. Innan denna matchen hade Elfsborg sex raka segrar i serien, så de är ett riktigt bra lag. De är lite äldre än oss men det är fortfarande två unga lag som möts idag. 

Teddy Bergqvist gav MFF ledningen strax innan paus efter att ha förvaltat ett friläge frispelad av Emin Karaman. I andra halvlek kvitterar så småningom IF Elfsborg, men MFF gör två snabba mål och punkterar matchen även om Elfsborg lyckas få in en reducering några minuter innan slutsignalen.

– De har bollen ganska mycket i andra halvlek men de skapar inte särskilt mycket. Sen har vi en bra period där vi avgör matchen med två mål, både 2-1 och 3-1. Deras reducering i slutet är onödig men som sagt så skapar de inte jättemycket och Marko [Johansson] är bra i mål idag också. 

– Det är många landslagsspelare på plan, i båda lagen, så det var en bra och tuff match, avslutar Anders Palmér.

Folksam U21 Allsvenskan Södra
Malmö FF – IF Elfsborg 3-2
Mål, MFF: Teddy Bergqvist, Emin Karaman, Oscar Peterson.

huvudpartners

officiella partners