U21 vann över Höllviken

Publicerad 03 mars 2009

MFF U21 besegrade division 2-laget Höllviken med uddamålet, inslaget av Dardan Rexhepi alldeles i slutet av första halvlek.
– Vi är väldigt nöjda. Det var en riktigt bra match, säger Leif Engqvist efteråt.

Malmö FF U21 – Höllvikens GIF A

1 – 0 (1-0)

1-0 45 min Dardan Rexhepi

Malmö FF:s startelva:

Dejan Garaca

Pelle Holm, Jasmin Sudic, Ezvin Ahmetovic(46), Patrik Karlsson

Jiloan Hamad, Muamet Asanovski, Omid Nazari, Babis Stefanidis

Pontus Jansson, Dardan Rexhepi.

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Hicham Ali, Robin Simovic(46), Skerdilaid Gashi.

– Vi är väldigt nöjda. Det var en riktigt bra match, säger Leif Engqvist efter matchen.
Och även om han är mycket nöjd med segern och framför allt med sitt eget lags insats så menar han i första hand matchen som helhet, som väl genomförd av två lag:
– Höllviken har ett bra, och matchen höll riktigt bra tempo. Det var division I-nivå, ja rentav som en toppmatch i division I.

MFF:s och matchens mål kom alldeles i slutet av första halvlek. Det var Jiloan Hamad som fick upp bollen till Dardan Rexhepi, Dardan spelade vägg med Pontus Jansson in från höger, tog emot, vände upp och ”satte in den i bortre krogen”, för att tala med Leif.
– Dardan var bra, yngst på plan också – jag tror inte Höllviken hade någon 92:a.

Hur vill du beskriva Dardan som forward?
– Han är en bra targetspelare, men samtidigt kvick de där första stegen, han kan ta emot och vända upp på ett bra sätt.

Första halvlek var jämn, medan MFF tog över lite mer i andra. MFF producerade en handfull ytterligare kvalificerade målchanser, varav ett skott i stolpen av Jiloan Hamad och en nick av Pontus Jansson som räddades på mållinjen var de vassaste. Höllviken var inte på något sätt ofarliga, och hade en riktigt vass målchans alldeles i slutminuterna: ett skott i stolpens utsida.

Mittbacken Ezvin Ahmetovic fick en smäll på vristen och kunde inte spela vidare efter paus, vilket föranledde en bytesrörelse genom lagets centrallinje: in med ”U-truppens Peter Crouch” Robin Simovic på topp, ner med Pontus Jansson på mittfältet, Omid Nazari in i mittlås.

Då ska sägas att kvällens U21-elva redan rymde ett par oortodoxa lösningar: centrale mittfältaren Patrik Karlsson – som i och för sig gjort en och annan match som mittback – täckte upp på vänsterbacken, och Leif prövade att matcha yttermittfältaren Muamet Asanovski centralt då Joakim Nilsson lämnade återbud på grund av knäont.
– Jag sa till Patrik Karlsson innan matchen ”Se upp nu så du inte gör för bra ifrån dig – för då kanske du får spela där igen…” – han lyssnade inte på mig. Faktum är att vi totalt sett bara hade tre renodlade försvarsspelare på plan: Jasmin, Pelle och Ezvin, som ju gick ut i paus. Men vi gjorde det bra som lag, säger Leif Engqvist.

Efter en match där många glänste och laget gjorde en mycket bra insats tillsammans strör Leif mest beröm över sin högermittfältare: Jiloan Hamad.
– Han utmanade bra, kom runt på kanten och slog fina crosspassningar. Vi spelade med tre lite mer centrala offensiva fältare med en i balans bakom och han hittade bra in i planen också.

Nästa match för U21-laget väntar redan på lördag och det på Borgeby IP alldeles efter A-lagets träningsmatch mot Häcken. U21 mäter sig med ännu ett division 2-motstånd, denna gång Lommas stolthet GIF Nike, avspark 15.00.

/Tobias Christoffersson