U21: Tufft mot Mjällby

Publicerad 17 maj 2011

Det blev en riktigt tuff match borta mot Mjällby AIF. Resultatet blev 1-3 efter underläge med 0-2 i paus.

Mjällby AIF – MFF U21 3-1 (2-0)
Strandvallen

Leif Engqvist:
Det var ett riktigt bra lag vi mötte idag. Mjällby hade några riktiga duktiga och rutinerade spelare med i sin U21-trupp. Joachim Lantz, David Löfqvist och Patrick Osiako är spelare som gjort många allsvenska matcher. Mjällbys tyngd och rutin märktes också i första halvlek där vi inte riktigt hängde med i svängarna. Vi skapar inte mycket framåt utan får mest ägna oss åt försvarsspel. Underläge 0-2 i paus speglar halvleken bra. I andra halvlek spelar vi upp oss och reducerar halvvägs in i andra halvlek genom Alex Nilsson. Efter målet har vi en bra period där vi trycker på och bland annat missar ett friläge. Med kvarten kvar att spela gör dock nämnde Löfqvist 3-1 och matchen är avgjord. Vi står upp bra tiden ut men hotar inte riktigt. Beröm till centrallinjen med Garaca, Jeppson, Stenström och Alex Nilsson.

…truppen
Nästan samma gäng som senast slog Öster med 2-0 senast. Idag är Alex Blomqvist på landslagsuppdrag samtidigt som Tobias Lewicki och Dino Islamovic är tillbaka i U21 igen. Värt att notera också att Hicham Ali, till vardags utlånad till FC Rosengård är med i truppen igen.

…Mjällby
Spelat 5 matcher. Vunnit 4 och förlorat 1. Det kommer bli stenhårt för oss. U17 slog Mjällby med 4-2 borta i helgen, idag spelar vi och till helgen åker även U19 upp här för bortamatch. Vi siktar på en triss i segrar.

…senaste matchen
Vinsten mot Öster var en kanoninsats av killarna både anfalls- och försvarsmässigt. Viktigt att vi börjar samla på oss poäng i serien. Nu har vi spelat 7 matcher och har raden 3-1-3 vilket känns ok med det unga lag vi ställer på benen. Klart att vi hade önskat någon poäng till men som sagt, det är ok.