U21 tryckte till TFF

Publicerad 09 juni 2008

… med hela 4-0, och vann därmed en efterlängtad seger efter några sämre matcher. Stor matchvinnare blev Agon Mehmeti som gjorde tre av målen, varav ett på halv- och ett på helvolley.
– Det fungerade riktigt bra idag. Det är så här vi vill spela, säger Leif Engqvist.

Malmö FF U21 – Trelleborgs FF U21

4 – 0 (2-0)

1-0 Agon Mehmeti 14 min
2-0 Alex Nilsson 44 min
3-0 Agon Mehmeti 57 min
4-0 Agon Mehmeti 87 min

MFF:s startelva:

Dejan Garaca

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Gabriel(70), Erdin Demir

Jiloan Hamad, Robin Nilsson, Joakim Nilsson, Elvir Biberic

Agon Mehmeti, Alex Nilsson

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Mak Dzonlagic(70), Ruben Grönevik, Baris Hümmet, Hamid Alamin.

Efter hiskeliga tretton insläppta mål på de senaste fyra matcherna, som dessutom givit tre förluster och en oavgjord, stod det nog lite mer på spel än i den gängse U21-matchen för Leif Engqvist och hans manskap när TFF kom på besök till Rosengårds IP måndag eftermiddag-kväll. Dessbättre gick det riktigt bra: MFF vann med 4-0, stod för en stark insats – och förhoppningsvis är nu punkten satt till en svacka i U21-spelet.

– Inför matchen hade vi framför allt pratat om att vi skulle försöka hålla nollan, eftersom vi släppt in mycket mål de senaste matcherna. Vi höll laget kompaktare, var inte så offensiva i vår press, och i början hade TFF ett par kontringar – men efter en kvarts spel tar vi över, och sedan är det vår match, säger en glad och nöjd Leif Engqvist efter matchen.

Stor matchhjälte blev Agon Mehmeti, som gjorde tre av MFF:s fyra mål och därmed ett om än ”oäkta” hattrick. Målkavalkaden tog sin början i 14:e minuten.
– Alex Nilsson jobbar fram bollen till honom, och Agon skjuter stolpe in.
Minuten innan pausvilan ökade MFF på sin ledning, men inte genom Agon, utan genom hans 16-årige anfallskollega Alex Nilsson.
– Han kör en skottfint på en av deras mittbackar, som går och köper en stor bamsekorv. ett väldigt snyggt mål av Alex! säger Leif.

3-0 kom i 57:e minuten, då Elvir Biberic skarvade vidare ett uppspel till Agon Mehmeti, som på halvvolley sköt bollen rakt upp i nättaket från utanför straffområdet. Och med halvvolleykanonen avfyrad var det med tre minuter kvar av matchen dags för Agon att prova helvolley, och det med framgång: på ett inlägg från höger drog han till direkt och bollen gick in vid närmsta stolpen. 4-0 till MFF, tre mål av Agon – hatten av!

– Det fungerade jättebra idag. Det är så här vi vill spela, säger Leif Engqvist.
Hur då?
– Vi rullade mycket boll, och låg bra i positionerna hela matchen. Jocke hade den defensiva rollen på mitten idag, medan Robin låg framför honom, och Jocke gör en jättebra match; hittar rätt position hela tiden, och vänder spelet bra. Jiloan och Elvir var bra på sina kanter, vi hade många inlägg, och en bit in i andra började vi fylla på med ytterbackarna också. Då stämde det riktigt bra.

”Tyngste” spelaren från A-truppen var utan tvekan Gabriel, som spelade 70 minuter som vänsterback; det hade stor betydelse enligt Leif.
– Att Gabriel är med lyfter hela backlinjen till en högre nivå. Och Anes var duktig till höger idag. Men det är svårt att lyfta fram någon idag, alla var bra. Agon och Alex därframme också förstås.
Enda bytet i matchen alltså var när Mak Dzonlagic ersatte Gabriel i 70:e minuten.
– Det fanns ingen anledning att göra fler, när de var så duktiga.
Nä, det är ju klart.

Nu dröjer det ända till den 8 juli innan nästa seriematch för U21, då det blir revanschchans på LB07 för förlusten i torsdags.

/Tobias Christoffersson