U21 spelade oavgjort mot Bois ***Uppdaterad***

Publicerad 06 april 2011

Efter tidigt underläge med 0-2 jobbade sig MFF U21 tillbaka in i matchen. Landskrona ledde dock med 3-2 när det närmade sig slutet. Ett sent kvitteringsmål räddade en poäng till MFF.

Malmö FF U21 – Landskrona Bois 3-3 (1-2)

Leif Engqvist:
Vi var inte alls med på noterna när matchen startade och innan vi vaknat låg vi under med 0-2, och då hade det bara gått tio minuter. Kort därefter tar sig Alex Nilsson in i straffområdet och fixar en straff. Straffen förvaltas på bästa sätt av Dardan Rexhepi till 1-2.

Efter målet jobbar vi oss in något bättre i matchen. Aggressiviten som lyste med sin frånvaro i inledningen kommer fram lite i MFF. Efter halvtidsvilan gör vi tidigt 2-2 genom Simon Kroon men Landskrona tar ledningen igen och håller den till sista sekunden av matchen. Återigen håller sig Simon framme och blir stor poängräddare med sin 3-3 kvittering i matchens slutsekunder.

Överlag kommer vi inte upp i någon vidare standard. Det är lite för lojt på vissa håll framförallt när vi tappar boll och ska jobba för att vinna tillbaka den. Ljusglimtar från matchen fanns dock i Simon Kroon som krönte en bra insats med två mål samt i Dardan Rexhepi som var pigg de 60 minuterna han spelade.

…truppen
Det blir ungefär samma trupp som i de två första U21-matcherna mot TFF och Ängelholm. Med andra ord många unga talangfulla spelare. Idag endast två spelare med allsvenska matcher på meritlistan. Det här är kanonmatcher för dessa grabbar som får testas ut mot bra motstånd.

…senaste matchen mot Ängelholms FF
Det var en jämn match mellan två unga U21-lag. Kristoffer Jeppson blir matchhjälte efter sent 1-0 mål och det var fint med tre poäng hem till Malmö. Möjligen skulle oavgjort varit ett rättvist resultat men vi behöver inte be om ursäkt för poängen.

…torsdagens motståndare Landskrona Bois
Det var två bra och jämna matcher mot Bois i fjolårets serie. Vi vann en och spelade en oavgjort. Landskrona kom med bra lag då och vi väntar oss en tuff match även imorgon. Någon extra rivalitet eftersom det är skånskt motstånd känner vi inte.