U21: Seger i Toivonens comeback

Publicerad 23 mars 2022 i Herr,Nyheter

MFF vände på tisdagen underläge till seger när Östers IF besegrades med 3–2 på bortaplan i U21 Allsvenskan. En av målskyttarna: Ola Toivonen.

U21: Östers IF – Malmö FF 2–3 (2–1)

MFF: Ola Toivonen (41′), Isak Bjerkebo (68′), Matej Chalus (84′)

Jeffrey Aubynn efter matchen:

– Trots ett 0–2-underläge i första halvlek tycker jag att vi är laget som dikterar matchen efter skicklighet, sedan har vi två dåliga försvarsingripanden som gör att vi hamnar i underläge. Vi studsar sedan tillbaka och får en straff som är välförtjänt. Malik blir nedriven i straffområdet efter en fin framspelning av Ola vilken resulterar även i en utvisning för Öster.

– Vi gör 2-1 och sedan tycker jag att vi i andra halvlek försöker göra det vi pratat om i halvtid mot ett kompakt lågt stående Öster. Högt bolltempo, nivåskillnader i våra positioner och komma in bakom deras backlinje, framför allt med våra ytterbackar. Vi lyckas och gör två mål på det sättet där både Emil (Lindman) och Felix (Beijmo) är inblandade.

– Även kul att se de yngre killarna komma in och ändra på matchbilden med en fartfylldhet och entusiasm. Jag vill också lyfta spelare som Ola och Felix som visar en fantastisk attityd. Under Olas första 25 minuter var han nog bäst på plan och som planerat klev han av efter första halvlek.

Laguppställning:

Viktor Andersson
Felix Beijmo, Matej Chalus, Samuel Kotto (Nicklasson 62′), Emil Lindman
Ola Toivonen (Avdic 46′), Amel Mujanic, Samuel Adrian
Isak Bjerkebo, Malik Abubakari, Romain Gall (Salievski 65′)

Ersättare: William Nieroth Lundgren (mv), Deniz Salievski (in 65′), Adrian Neziri, Ajdin Avdic (in 46′), Lass Hamawand, Ludvig Nicklasson (in 62′), Adrian Zendelovski.

huvudpartners

officiella partners