U21: ”Repris på SM-finalen”

Publicerad 16 mars 2010

På tisdag eftermiddag inleder MFF U21 seriespelet uppe i Halmstad mot HBK. Det blir en välmeriterad MFF-trupp som åker norrut längs västkusten.

Truppen:
Målvakter: Dusan Melicharek och Dejan Garaca
Backar: Filip Stenström, Pontus Jansson, Filip Helander, Joseph Elanga och Tobias Malm
Mittfältare: Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Miljan Mutavdzic, Jimmy Durmaz, Muamet Asanovski och Kristoffer Jeppsson
Forwards: Alex Nilsson, Dardan Rexhepi och Robin Simovic

Hemsidan fick några ord med tränaren Leif Engqvist inför matchen.

Var och på vilket underlag kommer premiärmatchen att spelas?
Vi spelar på Sannarps konstgräs men byter om på Örjans Vall kl 16.00.

Vad vet du om Halmstads U21-lag?
Det blir en repris på SM-finalen i fjol. Halmstad kommer alltid med bra U21-lag och det råder ingen tvekan om att det kommer att bli en bra match. I fjol bestod laget av många spelare födda 1990 i relation till MFF som främst hade 1991 och det fällde i viss mån avgörandet då. Om HBK var något större och mer rutinerade då lär iallafall inte detsamma gälla idag då vi har många allsvenska matcher och mycket rutinerat folk i truppen.

Hur påverkar det laget?
Det är såklart bra med några mer etablerade namn även i U21 då det gynnar de yngre spelarna som kommer upp och testar med U21 att ha någon att se upp till.

Vissa av årets matcher kommer att spelas ute i MFFs nätverksklubbar. Berätta lite om det.
Längre fram under våren har vi valt att lägga ut några av våra U21-matcher på Fotbollsnätverkets föreningars arenor. Ett test gjordes i fjol ute i Kvarnby och det föll mycket väl ut. Genom att spela runt om i Skåne vill vi ge fler supportrar chansen att se spelarna som står precis på tröskeln till MFFs a-lag. Ett uppskattat inslag både bland spelare och supportrar.