U21: Nanasis måldubbel bakom fjärde raka segern

Publicerad 20 april 2021 i Herr,Nyheter,Ungdom

MFF håller vinstraden intakt i södra U21-Allsvenskan. På tisdagen kom fjärde raka trepoängaren när Mjällby AIF besegrades med 2-0 efter dubbla mål av Sebastian Nanasi.

Säsongens fjärde U21-match spelades på tisdagseftermiddagen på Strandvallen i Hällevik. Motståndarna Mjällby AIF kom till matchen med blandad kompott bakom sig: en seger, en oavgjord och en förlust.

MFF å sin sida visade fortsatt styrka och tog fjärde raka vinsten. Sebastian Nanasis fina målform höll i sig och han öppnade målskyttet i den 33:e minuten. 18-åringen utökade sedan målskörden i den 74:e minuten efter fint förarbete av Felix Beijmo. Ytterbackens räd längs högerkanten mynnade ut i ett hårt inspel längs marken som Nanasi mötte på ett tillslag och sköt i nät från nära håll.

– En bra match för de unga spelarna och vi ställde upp med ett ungt manskap idag, bland annat 17-åriga Isak (Bjerkebo) och Markus (Björkqvist) från start. Första halvlek innehöll lite varierande spel och man kunde se att vi behövde vänja oss vid intensiteten och att ta rätt beslut. Men vi växte in i det och i andra halvlek var det bättre. Vi fick se två fina mål och att hålla nollan är alltid viktigt, kommenterade MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson.

I den andra halvleken tog Malmö FF över spelet allt mer och hade bud på ytterligare mål, bland annat hade Adi Nalic många bra initiativ. Hemmalaget drog också på sig en utvisning i den sista ordinarie spelminuten.

– Vi ska utvecklas ännu mer och spela framåt. Emellanåt spelar vi för mycket till sidan, vi måste gå framåt och spela snabbare. Men det kommer med intensiteten och för utvecklingens skull är de här matcherna riktigt nyttiga, speciellt när vi spelar med ett så ungt lag som idag.

Jon Dahl Tomasson gav beröm till rutinerade lagkaptenen Lasse Nielsen som tog plats i mittförsvaret och manade på sina unga lagkamrater.

– Det var fint att se Lasse ännu en gång ta ansvar i ett ungt lag. Han tar alltid sig an uppgiften på ett gott sätt och visar att han är en förebild.

Laguppställning:

huvudpartners

officiella partners