U21: Nanasis dubbel gav ny seger

Publicerad 26 april 2021 i Herr,Nyheter,Ungdom

U21 fortsätter att vinna – och Sebastian Nanasi fortsätter att göra mål. Mot Östers IF blev det två nya fullträffar när MFF vann med 2–1.

Sebastian Nanasi satte två mål mot Östers IF i U21 Allsvenskan.

Malmö FF – Östers IF 2–1 (1-1)

Efter ett mål mot Landskrona BoIS och två senast mot Mjällby AIF var Sebastian Nanasi mot Östers IFpå måndagen på jakt efter nya mål. Så blev det också. Trots en spelmässigt sådär första halvlek från himmelsblått hittade Nanasi målet efter ett av få fina anfall i halvleken.

Östers IF kvitterade med bara några få minuter kvar av första halvlek.

– Vi spelade alldeles för mycket i bakåt och i sidled i den första halvleken. Därför skapade vi inte heller speciellt många farliga målchanser, summerar Jon Dahl Tomasson, huvudtränare i Malmö FF, halvlek nummer ett.

Däremot var Tomasson betydligt mer nöjd med lagets andra halvlek. Sidled- och bakåtpassningar byttes mot passningar framåt och fler löpningar. Det gav resultat då Sebastian Nanasi gjorde 2–1 på straff efter att själv ha blivit fälld.

– Vi gör en fin andra halvlek och hela laget bör ha en ros för den, det tycker jag bestämt. Det är gott att många yngre spelare tar chansen och det är alltid bra att för dem att få minuter i benen mot starkt motstånd, säger Tomasson.

Efter fem spelade matcher i U21 Allsvenskan har MFF full pott och imponerande 10-2 i målskillnad.

Laguppställning

Mathias Nilsson
Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Pavle Vagic, Noah Eile
Erdal Rakip, Markus Björkqvist
Amin Sarr, Aleksander Nilsson, Veljko Birmancevic
Sebastian Nanasi

Ersättare: Melker Ellborg, Josef Al-Imam, August Karlin, Lorik Konjuhi, Mubaarak Nuh, Deniz Salievski, Melker Widell

huvudpartners

officiella partners