U21: Mujanic tvåmålsskytt i ny seger

Publicerad 05 maj 2022 i Herr,Nyheter

Amel Mujanic stod för båda MFF:s mål när Landskrona BoIS besegrades i tisdagens U21-match. Slutresultatet skrevs till 2–1.

Amel Mujanic under en match mot BK Olympic.

U21: Landskrona Bois – Malmö FF 1–2 (1–0)

MFF: Amel Mujanic (64′, 77′)

Max Westerberg efter matchen:

– De kommer man-man-man och pressar oss i första halvlek, det har vi lite svårt att lösa. Vi spelar för lite korta passningar och ser inte den fria ytan längre fram i plan. Trots det skapar vi en del fina målchanser i den första halvleken, men istället gör de 1—0 precis före paus. Vi justerar en del bitar i halvtid och får jättefin effekt i andra halvlek. Med ett rakare passningsspel framåt dödar vi deras press och utnyttjar de ytor som finns mellan deras mittfält och backlinje.

– Det är imponerande att vi med en så pass ung uppställning klarar av att matcha och, främst i andra halvlek, även kontrollera matchbilden precis som vi vill mot ett betydligt mer erfaret Landskrona BoIS. Det är jättenyttigt för de här spelarna att få möta seniorspelare och utsättas för en lite annan hårdhet, intensitet och cynism än i ungdomsmatcherna. En jättefin erfarenhet. Amel som är åldermannen, trots att han är född -01, leder den här gruppen på ett fint sätt.

Laguppställning:

Marcus Pettersson
Elison Makolli, Josef Al-Imam, Ajdin Avdic, Raymond Adjei
Alexander Hughes, Amel Mujanic, Adrian Zendelovski
Deniz Salievski, Adrian Neziri, Mamadou Diagne

Ersättare: William Nieroth Lundgren (mv), Ludvig Nicklasson, Emil Lindman, Lass Hamawand, Philip Malky, André Alvarez Perez.

huvudpartners

officiella partners