U21: Mjällby AIF – MFF 2-1

Publicerad 13 oktober 2015 i U21-match

MFF:s U21 reste upp till Mjällby för att kriga till sig tre poäng men ur ett himmelsblått perspektiv får ett kallt och regnigt Strandvallen idag symbolisera utgången av matchen när Mjällby slutligen vinner med 2-1.

Olof Persson var av åsikten att matchen lika gärna kunnat gå åt MFF:s håll då man dominerar första delen av den första halvleken:  – Jag tycker att vi har en riktigt bra matchinledning och dominerar de 25 första minuterna. Där i mellan åker vi på en omställning som Mjällby utnyttjar effektivt och 1-0 är ett faktum. Men spelmässigt tycker jag ändå att första halvlek är klart godkänd, menar han.

Inför andra halvlek var tanken att Malmö skulle fortsätta dominera spelet med förhoppning att det skulle ge utdelning. Mjällby var dock på tårna och kunde endast tre minuter in i andra halvlek dubbla sin ledning. Olof resonerar som följande:

– Vi behövde trycka på och det utnyttjade Mjällby snabbt tyvärr. Därefter fortsätter vi spela ganska bra och kan också via ett fint kombinationsspel på mitten slutligen hitta Agon (Mehmeti) med en djupledsboll och få in en reducering. Men trots en slutforcering lyckas vi inte med att hitta kvitteringsmålet, avslutar han.

Mjällby gick alltså segrande ur kvällens match och kan därmed blicka uppåt i tabellen. I och med Hammarbys vinst över IFK Norrköping lever dock slutspelsgruppen inför sista omgången och Malmös mål är nu att åka upp till Hammarby den 26 oktober och ta med sig alla tre poäng hem.