U21: MFF – Trelleborgs FF 1–0

Publicerad 24 april 2018 i Matches

Felix Konstandeliasz, en av A-truppens lärlingar som spelade U21-matchen mot TFF.

MFF besegrade Trelleborgs FF med 1-0 efter ett sent mål av 16-årige Tim Prica.

Malmö FF – Trelleborgs FF 1-0 (0-0)
Målskytt: Tim Prica

– Jag tycker att det är en bra U21-match. Två lag som gör det tufft för varandra och tvingar den andra att utmana sig. Det är lite olika karaktär på anfallsspelen. Vi försöker kontrollera matchen och lyckas i ganska stora perioder, säger U21-tränaren Andreas Georgson och fortsätter:

– Trelleborg är också skickliga och ställer till det lite för oss med hur de bygger nerifrån. Då har vi lite svårt att komma åt dem i vårt försvarsspel.

Ett Skånederby brukar innebära att det smäller lite extra. Dagens match var inget undantag.

– Många spelare lägger in både hjärta och hjärna. De kämpar och sliter men utan att tappa våra linjer. Det gläder mig att vi tar fajten men inte till den grad att det blir en ”sluggermatch”.

MFF:s mål kom i matchens slutskede och var en produkt av en ganska lång dominans i den andra halvleken. En tilltrasslad situation slutade med att bollen damp ner i straffområdet framför Tim Prica, som påpassligt satte dit den.

– Han är vass när han får de lägena. Han tror på sig själv och ser målet. Där har han en spets som är fantastisk. Sen har han förstås andra saker vi behöver hjälpa honom med. Det blir lite stressigt när han kommer in. Men när han får läget är han skarp.

Andreas Georgson lyfter annars fram Pavle Vagic som en av matchens huvudpersoner.

– Det syns att han är tillbaka i gammalt gott slag. Han tar stort ansvar, även defensivt, hotar och är jobbig för motståndarna i varenda situation. Efter en rätt stökig vinter går han att känna igen nu.

Laguppställning
Fredrik Andersson
Melker Nilsson, Noel Hansson, Hugo Andersson, Egzon Binaku
Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian, Bonke Innocent, Pavle Vagic
Laorent Shabani, Kevin Harletun

Ersättare: Mathias Nilsson, Yahya Kalley, Victor Larsson, Johan Rapp, Amel Mujanic, Tim Prica

huvudpartners

officiella partners